Jelentős hízás nélkül is megesik, hogy a renyhe, puha hasfal kidomborodik, különösen a köldök alatt. A legtöbb nőn itt látszik meg a leghamarabb, ha elengedi magát, sőt, előfordul, hogy a lapos és a párnás állapot között nincs kilókban mérhető különbség. Az alhas feszesítése önmagában még nem szabadít meg a hurkácskáktól, de hozzájárul ahhoz, hogy laposabb, tónusosabb legyen ez a terület.

hirdetés

Míg nyár elején óriási motivációt jelent a bikinialak elérése, őszre valahogy elfogy a lendület, és a nyaralás alatti lazulásnak meglesz a látható eredménye. Bár minden izomra egyformán jellemző, hogy rendszeres karbantartást igényel, sokan érzik úgy, hogy a has feszességéért kell a legjobban megdolgozniuk. Elég, ha csak két-három hétig kimarad a hasazás, és máris hanyatlásnak indul ez a terület, már attól kidülled a pocak, ha jól beebédel az ember.

Azért ez a terület a legkényesebb, mert renyhe hasizmok esetén előtüremkedik a gyomor, a bélmozgás is jelentősen belassul, ami rossz emésztést eredményezhet. A feszes, erős izomzatú hasfal ráadásul a törzs megtámasztásában is segíti a gerincet, ezért, ha romlik a testtartás, az úgyszintén negatívan hat az emésztési folyamatokra.

Az ülőmunka szintén sokat tesz azért, hogy a hasfal meggyengüljön, és belassuljon az anyagcsere működése. A zsigeri vérkeringés és a szervek oxigénellátása jelentősen csökken, ha sokat ül az ember, ráadásul rossz testhelyzetben a belek előreesnek, és máris beindul a puffadás ördögi köre. Rendszeres hasizom-erősítés mellett nem csak esztétikai változást tapasztalhatsz majd ezen a területen, hanem jobb emésztéssel is számolhatsz.

Az alhas feszesítése napi 6 percben

Hatpercnyi hasazás kevésnek hangzik ugyan, de rendszeres testmozgás mellett egyáltalán nem elenyésző. A lapos has eléréséhez persze, az edzés még nem elegendő, életmódváltoztatásra is szükség lesz. Érdemes előnyben részesíteni a vitaminokban, rostokban gazadag ételeket, és a megfelelő vízfogyasztás is nagyon fontos. Mellőzd a magas kalóriatartalommal, de kevés tápértékkel rendelkező élelmiszereket, és az izmok építőkövéről, a fehérjékről se feledkezz meg.

 

Bár a videóban látható gyakorlatsor nem tartalmaz intenzív, pulzuspörgető etapokat, a hasüregi vérkeringés fokozására, illetve az izmok erősítésére tökéletesen alkalmas. Ne feledd azt sem, hogy az izomnövekedés mindig megdobja picit az anyagcserét, illetve feszesebb bőrt eredményez az adott területen. Hetente legalább kétszer végezd el a gyakorlatsort, a fennmaradó napokon pedig szánj időt kardió és aerob típusú mozgásformákra. Ha nem hagysz ki heteket két edzés között, hamarabb elérheted a célod. Amikor belevágsz, készíts ki a kezed ügyébe egy palackot, mert néhány feladatnál szükség lesz rá.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés