A hasizom formálására, erősítésére és a terület feszesítésére remek választás egy rövid pilates, amely már rövid idő alatt látványos eredményt ígér, ha kellően kitartó vagy.

hirdetés

Ha az ember lánya rászánja magát a testmozgásra, az már fél siker, ám a megfelelő edzésforma kiválasztása legalább akkora feladat, mint a motivációgyűjtés. Nem mindegy, hogy a felszaladt felesleg ledolgozása a cél, vagy egy adott izomcsoport erősítése, feszesítése szerepel a hosszú távú tervek között.

A hastájék igencsak kényes és kritikus terület az alakformálás szempontjából, ugyanis a látványos eredmény kifejezetten összetett munkát igényel. Elsődlegesen zsírégető tornára van szükség ahhoz, hogy a zsírréteg alól előbukkanjon az izomzat, melyet fókuszált gyakorlatokkal lehet hangsúlyosabbá alakítani.

12 perces pilates, amely a hasizom kidolgozását célozza meg

Noha a lapos has részben genetikai adottságoknak köszönhető, a megfelelő edzés sokat segíthet a terület karcsúsításában. Ez a 12 perces pilates kifejezetten a hasizmokat célozza gyakorlataival, hosszú távon látványosan tónusozza a hasat, miközben bónuszként még a sziluettet is karcsúbbá formálja. A különböző feladatoknak köszönhetően cseppet sem unalmas, ráadásul a lehető legtöbb izomcsoportot igénybe veszi.

 

A látványos eredmény kulcsa egyértelműen a rendszerességben és a kitartásban rejlik. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a rövid tornák inkább csak kiegészítései a zsírégető mozgásoknak, önmagukban nem képesek csodát tenni. A felgyülemlett zsírréteg ledolgozása nélkül lehet bármilyen kidolgozott a hasizom, a puha, plöttyedt felület eltakarja a tónusozott területet. Ahhoz, hogy az erőbefektetés valóban szemmel láthatóvá váljon, mindenképpen kombinálni kell a különböző edzéstípusokat.

A pilates segít a mentális megnyugvásban, a koncentráció fókuszálásában és a légzés kiegyenlítésében, ám ezzel együtt durván igénybe veszi az izomzatot is. Noha sokaknak első blikkre a relaxáció ugrik be a mozgásforma hallatán, az alakformálás terén éppen annyira hasznos lehet. Az erősítő és nyújtó gyakorlatok váltakozása szépen erősíti a törzsizomzatot, ami nem csak a tartás javításához járul hozzá, hosszú távon szálkás, kidolgozott alakot ígér.

A felpuhult izomzattal gyakran együtt jár a laza, redőző bőrréteg, ami mindig vastagabbá teszi a területet. Amint feszesebb lesz a terület, a deréktájékon is centikben mérhető lesz a különbség.

A rendszeres csalónapok, valamint az ülőmunka vagy mozgásszegény életmód párosa szinte azonnal nyomot hagy a pocakon. Éppen ezért a hasizom formálásánál nem csupán az edzés típusa és rendszeressége fontos, a táplálkozásra szintén célszerű odafigyelni. Rostban, fehérjében és vitaminokban gazdag étrend összeállítására van szükség. Ez nem jelenti azt, hogy unalmassá válna a napi menü. Egy finom smoothie vagy egy egyszerű, mégis egészséges reggeli abszolút feldobja a mindennapokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés