Bárki készíthet magának gyönyörű, rugalmas fürtöket, csak egy egyszerű trükk kell hozzá. Hőhatás nélkül, egyetlen éjszaka alatt tökéletes lesz az eredmény, a szívószálas hajgöndörítés igazán praktikus, és sokkal kevésbé roncsolja a hajszerkezetet, mint a magas hőfokkal dolgozó eszközök. Mivel már előző este előkészíthető, a reggeli készülődést is lerövidíti.

hirdetés

Mindenféle hajgöndörítő létezik már, hollywoodi hullámoktól kezdve a csigákba ugró, dús, rugalmas fürtökig sokféle hatás elérhető, akár otthoni módszerekkel is. Sokan rajonganak a göndör frizuráért, a tartós eredmény érdekében pedig a dauert választják. Nem feltétlenül kell hosszas hajkezelés ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, sőt, hőhatás nélkül éppúgy elkészíthető az ideiglenes, göndör hajstílus.

Manapság a környezetvédelem nevében szinte mindenki lecseréli műanyag cuccait, a legtöbb helyen a szívószálak száműzésével kezdték a procedúrát. A korábban megszokott plasztik verziók után most papírból készült változatokat adnak az italokhoz, sokan pedig otthonra is inkább a fém szívószálakat szerezték be. Ettől függetlenül nagyon valószínű, hogy szinte minden fiókban lapul még pár darab műanyag kiadás, ezeket pedig simán fel lehet használni frizurakészítéshez, ahelyett, hogy a kukában landolnának.

 

A szívószálas hajgöndörítés gyönyörű, akár napokig tartó fürtöket eredményez

Bár már évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt is rendelkezésre álltak olyan technikák, amelyekkel hőhatás nélkül varázslatos fürtöket lehetett varázsolni, magát a folyamatot nagyon könnyű volt elrontani. Akkoriban még nem voltak beauty vloggerek, akik egy-egy videóban lépésről lépésre megmutatták a helyes kézmozdulatokat, lépéseket. Manapság sokkal egyszerűbb a helyzet, s bár a magas hőfokkal dolgozó ketyerék még mindig virágkorukat élik, kevésbé ártalmas módszerekkel éppúgy megoldható a hajgöndörítés.

Szívószál szinte mindenkinél lapul a fiókban, amivel irtó egyszerű elkészíteni a rugalmas fürtöket. Azért nem árt készülni pár kisebb méretű hajgumival, hiszen minden egyes tincs esetén szükség lesz rájuk a rögzítéshez.

A tartós, valóban látványos hatás eléréséhez érdemes a procedúra előtt kissé átnedvesíteni a loboncot. Csuromvizes frizurával azonban nem ajánlott próbálkozni, hiszen másnap reggelre még a fenékig érő szálak is a füledig ugranak, nem mellesleg nehezebben szárad meg a frizura, így egyes loknik hamarabb kinyúlhatnak. Továbbá szuper taktika, ha valamilyen hajformázóval meghinted a szálakat, mielőtt feltekernéd azokat a szívószálakra. Így a göndör tincsek nem rúgják ki magukat pár óra elteltével.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés