A hullámos haj elképesztően sikkes és nőies, ugyanakkor dúsabbá varázsolja az erőtlen szálakat, tartást ad a gyenge frizurának. Akár hő nélkül is elkészítheted a gyönyörű loknikat, nem feltétlenül kell hajsütő vassal terhelni a tincseket. A videóban lépésről lépésre láthatod a pofonegyszerű módszereket, amelyek még a tűegyenes hajtípusba is természetes, könnyed hullámokat varázsolnak. Készíts elő néhány zoknit vagy hajgumit a procedúrához.

hirdetés

Gyönyörű hullámos haj hő nélkül, egyszerűen

Számos házi praktika létezik, amelyek segítségével könnyedén elkészíthető a hullámos haj, ráadásul hő nélkül. A különböző hajformázó gépek káros hatásával szinte mindenki tisztában van, a magas hőfokkal dolgozó ketyerék igencsak tönkrevágják a hajszálak állapotát. Ha valaki minden egyes nap hajsütő vassal kínozza a tincseit, a töredezett, száraz és szálló, pókhálós eredmény szinte garantált.

Noha vannak már különböző hővédő spray-k, amelyek valóban hatékonyan csökkentik a roncsoló hatást, azonban a magas hőfokon történő, mindennapos hajformázás szinte biztos, hogy kárt okoz a szálak szerkezetében. Célszerű alternatív megoldásokat keresni, amelyekkel ugyanúgy elérhető a látványos, dús és hullámos hatás, miközben nem károsodik a haj, megőrzi nedvességtartalmát és rugalmasságát.

A videóban két pofonegyszerű praktikát mutat be a vlogger, amelyekkel gyönyörű loknikat varázsolhatsz a frizurádba. A két trükköt egyszerre próbálta ki, az eredmény azonban közel azonos lett, így mindenképpen azt az opciót válaszd, amely számodra kézenfekvőbb. A szívószálas megoldás legalább ennyire elterjedt, azonban a vékony segédeszközök inkább göndör, bongyori eredményt ígérnek, míg a hajgumi vagy a zokni lágyan leomló, dús, definiált loknikkal szolgál.

 

Ahhoz, hogy valóban tartós legyen a hullámos hatás, érdemes valamilyen hajformázó spray-t vagy krémet felvinned a szálakra, mielőtt belecsapnál a procedúrába. Végül az ujjaiddal szedd szét a hatalmas loknikat. A fésűt mindenképpen kerüld, hiszen még a ritka fogú verzió is kinyújthatja, kisimíthatja a gyönyörű hullámokat.

Egy kevés hajhabbal vagy lakkal fixálhatod az eredményt, azonban mindenképpen bánj óvatosan a mennyiséggel. Ezek a praktikák rendkívül természetes hatást eredményeznek, a két réteg lakk azonban keménnyé és mesterkéltté teheti a tincseket, amitől elvész a gyönyörű frizura naturális varázsa.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés