A frizuradivat nem csak a népszerű vágások ötletével szolgál, ahhoz szintén támpontot ad, hogy miként érdemes beszárítani és formázni a legmenőbb fazonokat. 2023-ban ezek a divatos hajviseletek kerülnek fókuszba.

hirdetés

A hajviseletek terén a hetvenes-nyolcvanas, valamint a kilencvenes évek divatos stílusai veszik át az uralmat. Az egyértelmű, hogy a lágy hullámok továbbra is nagy szerepet kapnak a frizurakészítésben, ám idén az extra göndörre formázott sérók sem vonulnak háttérbe.

Hátranyalt, bongyor, fonott és összecsatolt: divatos hajviseletek 2023-ban

A tavaszi kollekciókat felvonultató divatbemutatók általában a smink- és frizuratrendekről úgyszintén átfogó képet nyújtanak, a kifutókon végigsétáló modellek hajviseletei pedig arra is rámutatnak, hogy milyen formázási módok lesznek felkapottak az új szezonban.

Idén a dupla copf fonott és szimpla verzióban egyaránt reflektorfénybe kerül, és ugyanígy visszatérnek a köztudatba a nyolcvanas-kilencvenes évek menő diszkófrizurái. A hatalmas volumenű, extra göndör hajviseletek előnyt élveznek, a színfalak mögött hullámcsatokra tekerték fel a modellek tincseit. A fürtös haj természetes és kreált változatban ugyancsak sikeres lesz idén, úgyhogy továbbra sem kell eltenni az ondolálásra, göndörítésre alkalmas eszközöket és masinákat.

 

A hosszú hajstílusoknál és a bobfazonoknál is megfigyelhető a középen elválasztott, wax vagy zselé segítségével lenyalt, tükörsima, esetleg laza hajvégi hullámokkal megbolondított frizuraviselet. Nem a betonkeménységű tincsek elérése a cél, fontos, hogy a szálak megőrizzék mozgalmasságukat, dinamikusságukat. A divatos texturált hajformákat azonban felváltják a fényes, enyhén lelapított típusok.

A hátranyalt, vizes hatású hajviseletek trendje még a kilencvenes években lobbant fel, és mostanra sokat javult a renoméja. Tavaly nyáron pislákolni kezdett a lángja, idén azonban már nem csupán magazinfotókon és különféle divateseményeken találkozhatunk vele. A kifutók hátterében dolgozó mesterfodrászok felszították a hamvadó parazsat, nekik köszönhetően pedig ismét teljes lángon ég a vizes hatású frizurák iránti szenvedély.

A két oldalra lesimított és a hátrafésült, tincsesre formázott hajviseletek újult erővel térnek vissza, de ugyanez mondható el a franciacsattal összefogott alacsony copfról. A két formázási irányzat remekül kombinálható egymással.

Kiemelt képek: Victor Virgile/Gamma-Rapho, Lexie Moreland/WWD/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés