A hosszú hajban rengeteg lehetőség rejlik, hiszen látványos kontyok, copfok készíthetőek belőle. Ám a kiengedett tincsek is sokféleképpen variálhatóak, csupán egy sütővasra van szükség.

hirdetés

Manapság a hajgöndörítésnek csak a képzelet szabhat határt, hiszen számtalan videó található az interneten, amelyben a nők zoknival, kendővel, vagy textilövvel hullámosítják fürtjeiket. Ezek a módszerek igazán ötletesek, és a legtöbbjük nem vesz sok időt igénybe, így érdemes velük tenni egy próbát. Ám a jó öreg sütővasról sem szabad megfeledkezni, hiszen még mindig ez a masina számít a leghatékonyabb hajformázó eszköznek, ha göndör loknikat szeretnél.

Rengeteg hajsütővas közül választhatsz: lehet hagyományos vagy kúp alakú, ahogyan a hajkészítő eszközök vastagsága között is van különbség. Ha nem szeretnél túlságosan apró fürtöket a hajadba, akkor érdemesebb egy nagyobb átmérővel rendelkező hajgöndörítőt választanod. Így a tincseid nem ugranak majd fel túlságosan és az egész frizura könnyedén kezelhető lesz. A tartósságot pedig hajformázókkal és hajlakkal fokozhatod.

Három frizura egyetlen sütővassal

Már egy hajsütővassal kipipálhatod a változatos frizurát, mert többféle hullámot tudsz vele készíteni. A különféle technikákat könnyedén elsajátíthatod, hiszen minden azon múlik, hogy miként tartod a hajformázót, mennyi ideig melegíted fel, és mekkora vastagságban tekered fel a tincseket. Így akár egyetlen eszközzel készíthetsz göndör csigákat, vagy laza, tengerparti hullámokat.

A legelső frizurához elegendő csupán a hajtincsek felét hullámosítani, ehhez lazán csavard fel őket a sütővasra. Ha készen vagy, az ujjaiddal átfésülheted, majd fixálhatod a hajad. A második hajviselet elkészítése kicsit több időbe telik, hiszen itt már kisebb részeket kell formázni. Harmadízben a blogger lány befelé süti a haját, így lágy hullámokat kap eredményként.

A hosszú haj számtalan lehetőséget rejt magában, és már egy egyszerű sütővas segítségével is sokkal látványosabbá tehető a frizura, ezért érdemes kísérletezni vele.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés