A lágy esésű hullámos frizura akár hajvasalóval is elkészíthető, nincs szükség különleges hajformázókra. Ezzel a technikával még a rövidebb tincsek is szép loknikba ugranak.

hirdetés

A különféle hővel dolgozó hajformázó eszközök alkalmazásával kapcsolatban igencsak megoszlanak a vélemények, ám az általánosságban elmondható, hogy a megoldás kulcsa egyértelműen a mértékben rejlik. Mindennapos használat esetén valóban roncsolják a frizura állapotát, azonban alkalomadtán be lehet vetni őket, persze csak és kizárólag megfelelő hővédelem mellett. Ezzel a technikával gyönyörű hullámokat varázsolhatsz a tincseidbe, az eredmény pedig látványos és tartós lesz!

Hullámos frizura hajvasalóval

Az új generációs hajvasalókkal nem csak tükörsimává és tűegyenessé lehet simítani a frizurát, hanem csodaszép loknikat lehet velük készíteni. Nincs szükség fodrászmesteri szakértelemhez ahhoz, hogy elsajátítsd a megfelelő kézmozdulatokat. Tény, hogy maga a folyamat egy kicsit macerásabb, mint végighúzni a tincseken a felhevült vasat, ám egy kis gyakorlással egységes hullámokat varázsolhatsz a hajkoronádba.

A különleges technika előnye, hogy nem csak hosszú, hanem rövidebb hajfazonon éppúgy működik. A felcsavarós hullámosítást inkább hosszú szálak esetén javasolják, ám ehhez a verzióhoz nem kell a teljes hajtömeget a vasaló köré tekerni. A videóban látható mozdulatokkal éppen olyan hollywoodi hullámokat kreálhatsz, mint egy két- vagy éppen háromágú hajsütő vassal.

A legfontosabb, hogy a látványos hullámok csak olyan hajvasalóval készíthetők el, amelynek le van kerekítve az oldala. A merev, szögletes vasalók értelemszerűen alkalmatlanok a frizura hullámosítására. Mielőtt belevágnál a formázásba, mindenképpen használj hővédőt, ugyanis az erős hőhatás durván roncsolja a szálakat. Minden kézmozdulatnál figyelj arra, hogy egyszer az egyik, majd a másik irányba húzd a hajvasalót, a hullámok csak így válnak látványossá.

Ahhoz, hogy valóban tartós legyen az eredmény, célszerű egy kevés hajhabbal vagy lakkal befújni a loknikat. Ha még fényesebbé tennéd az összhatást, egy kevés hajolajat is felvihetsz a hajvégekre. Ám ne használd a vasalót nedves hajon, a formázás előtt mindenképp szárítsd meg, így kevesebb nedvesség párolog el belőle. Ne felejtsd el az ujjaiddal szétszedni az egybefüggő tincseket, így sokkal dúsabb hatást kelt majd a frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés