A frizuradivatban is tombol a kilencvenes évek hangulata! A retró hajcsavaró használata cseppet sem bonyolult, ha a megfelelő módszert alkalmazod.

hirdetés

A divatban és a frizuratrendek terén egyaránt megfigyelhető, hogy a retró láz abszolút hatalmába kerítette a mindennapi megjelenést. A kilencvenes évek megosztó részletei éppúgy fel-felbukkannak az irányzatokban, habár tény, hogy kissé frissített, modernizált változatban. A ruhaüzletek mellett a fodrászatok is ráharaptak a régi vágási trendekre, sőt, a retróimádat az otthoni frizurakészítési rutinba ugyancsak beférkőzött, klasszikus hajcsavarók formájában.

Manapság mindenki a tépett, lépcsőzetesen vágott frizuráért rajong, amely hihetetlenül dússá és lágy esésűvé varázsolja a tincseket. Sokan csak azért nem vállalják be ezt a típusú hajvágást, mert az első fodrászkodás utáni hajmosásnál kiderül, a tincsek nem állnak majd olyan tökéletesen, mint amikor a szakember belőtte őket.

Való igaz, hogy annak, akinek nyílegyenes a frizurája, lesz egy kis teendője a rétegekkel ahhoz, hogy a szálak hasonló loknikba ugorjanak, mint ahogy az a videón látható. A tökéletes eredményhez azonban nincs szükség hajsütő vasra vagy hajvasalóra, a kilencvenes évek klasszikus hajcsavaróival is elérhető a kívánt hatás. A finom hullámok tépett, lépcsőzetesen vágott frizura esetén mutatnak a legjobban, a hő nélkül dolgozó hullámosító csavarók használata pedig egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.

Retró hajcsavaró használata egyszerűen, hatékonyan

A kilencvenes évek hajcsavaróinak használata egyáltalán nem bonyolult, csodás loknikat varázsolhatsz a frizurádba, ha a megfelelő módszert alkalmazod. A procedúrát érdemes hajmosás utánra időzíteni, félszáraz tincseken végigcsinálni. Ha már teljesen száraz a hajad, célszerű benedvesíteni egy kicsit, vagy valamilyen hajformázó krémmel átdolgozni, így sokkal látványosabb és tartósabb eredményt kapsz majd.

A hajcsavarók mellett néhány csipeszszerű csatra is szükség lesz a feltekert tincsek rögzítéséhez. Noha ezek öntapadós hengerek, avagy rögzítés nélkül éppúgy megtapadnak rajtuk a tincsek, így sokkal stabilabban benne maradnak a frizurában. A videóban látható módon célszerű feltekerni a szálakat, arra azonban nagyon figyelni kell, hogy egy csavaróra ne kerüljön túlzottan vastag hajtömeg.

Nem csak az számít, hogyan illeszted a frizurádba a csavarókat, a kivételükkel még mindig el lehet rontani a rugalmas loknikat. A videóban látható módon próbálkozz, semmiképp ne tépd és rángasd a hajad. Egyrészt, ha szétgyepálod a tincseket, sérülni fog a hajad szerkezete. Másrészt, a gyönyörű hullámok is kiugranak, ha nem bánsz velük óvatosan.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés