A hosszú frufru nagyon népszerű volt nyáron, és ősszel is erős trendnek ígérkezik. Bár a középen elválasztott frufrutípus sok frizurafazonhoz passzol, egyik hátránya, hogy muszáj pátyolgatni, formázgatni, máskülönben csak lóg esetlenül. Ám ez igazán ne tántorítson el a kipróbálásától, ha azt fontolgatod, hogy bevállalod, hiszen gyors és rém egyszerű művelettel otthon is könnyedén beszáríthatod a homlokodat keretező, lépcsőzetes tincseket. Mutatunk két könnyű verziót!

hirdetés

A hosszú frufru legdivatosabb fajtája idén a középen elválasztott, két oldalra csapott változat, amivel a hosszú és félhosszú frizura egyaránt feldobható. Elképesztően nőies, és természetes hatású, lágy esést biztosít a hajnak, ami megfelelő formázással érhető el.

A hetvenes években divatossá vált hajvégi hullámok most is közkedveltek, hiszen megdobják a lépcsőzetesen vágott haj volumenét, lágy, rugalmas formát adnak a frizurának. A középen elválasztott hosszú frufrut is látványosabbá, bájosabbá teszi az úgynevezett félkész lokni, amikor csak a tincsek végei kunkorodnak kifelé vagy befelé.

 

Hajvasalóval, vagy körkefés beszárítással, főnözéssel is elérheted ugyanazt a hatást, mármint, hogy a két oldalra csapott frufru nem fog a fejedre lapulni, hanem gyengéden beleolvad a hajtömegbe, megemelve a hajtöveket.

A blowout technika a lépcsőzetes tincseken és a hajvégi loknikon alapszik, melyek így együtt, elképesztően megdobják a volument. A frufruformázás technikáját alkalmazhatod csak a homlokot keretező, legrövidebb tincseken, vagy az egész hajadon. Mindenképp szalonfrizurára tehetsz szert. Ráadásul az alábbi két módszerrel gyorsan, egyszerűen végzel majd!

Gyors és egyszerű formázási technikák a hosszú frufru szép tartásáért

Az első verzió a klasszikus, körkefés főnözés, amivel sokkal kövérebb hajvégi hullámokat kreálhatsz. Előnye, hogy a frufru hátrafelé kunkorodik majd, így nem lóg bele a szembe, a hajtövek pedig nem lapulnak rá a fejtetőre. Nagyjából egy perc alatt belőheted a hosszú frufrut, ami ezáltal még nőiesebbé teszi az összefogott, feltűzött hajviseleteket is.

A második módszer még gyorsabb, ami kisegíthet sietős reggeleken. Fogd össze hajvasalóval a frufru tincseit, és hátrafelé süsd be őket, hogy megkapják a lágyan leomló, hajvégi hullámot.

Lépcsős hajfazonnál a többi tincset is hasonlóképpen formázd, hogy a hajvégek dús loknikba ugorjanak. Gyönyörű frizurát kapsz így, ami igazán nőiessé varázsolja a megjelenést.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés