Annyi különböző típusú hajgöndörítőt lehet már beszerezni, mint égen a csillag, ám a hullámos frizura hő nélkül is elkészíthető. Ez a megoldás nem égeti el és nem szárítja ki a tincseket, és legalább annyira sikkes, gyönyörű és könnyed eredményt ígér, mint a hiper-szuper technológiával kidolgozott, vadiúj masinák.

hirdetés

Manapság a hajformázás legegyszerűbb, legkézenfekvőbb módja, a különböző göndörítők, hajvasalók használata, amelyek látszólag valóban csodát tesznek a hajjal. Az köztudott tény, hogy magas hő hatására a tincsek jelentősen roncsolódnak, mégis sokan választják ezt a megoldást akár minden egyes reggel ahhoz, hogy kifogástalan legyen a megjelenésük.

A hajformázó gépeknek hatalmas piaca van, az eltérő méretű és kinézetű hullámokhoz más és más szerkentyűt lehet már vásárolni. Ám remek trükkök, módszerek állnak rendelkezésre a mellőzésükkel is, amelyekkel legalább ennyire látványos, tartós eredmény érhető el, s amelyek nem károsítják a haj szerkezetét. Sokszor ezek a technikák ugyanannyi időt vesznek igénybe, mint a hővel történő hajformázás, így a hétköznapokba ugyanúgy könnyedén beilleszthetők.

 

Ez a frizuratrükk remek szolgálatot tehet az elfoglaltabb időszakokban is, hiszen már előző este előkészíthető, reggel pedig csak egy kis igazítást igényel a gyönyörű hajkorona. Nem kell hozzá hatalmas fodrásztudomány, bárki könnyedén összerittyentheti magának. Szimplán hármas fonással készül a két copf, a részletekben rejlik a valódi csel.

Gyönyörű hullámos frizura hő nélkül: apróságon múlik az eredmény

Maga a trükk nem egy ördöngösség, hiszen csupán két fonatra van szükség hozzá. Az apró részleteken múlik, hogy valóban látványos, egységesen hullámos frizurát eredményezzen. Sokan ott hibázzák el, hogy csupán a haj alsó tömegét fonják be, ettől pedig a frizura a fejtetőre lapul, miközben lent egy hatalmas, tömött lobonc képződik.

Fontos, hogy a haj felső rétege esetén a tövek is belekerüljenek a fonatba, így kelt természetes hatást másnap reggel a frizura. Nem kell hozzá parkettafonási technikát elsajátítani, csupán előrehajolva kell elkészíteni a szimpla hármas fonatot.

 

A kifogástalan eredményhez érdemes kissé benedvesíteni a hajat. Ha rögtön hajmosás után próbálkozol ezzel a trükkel, túlzottan erőteljesek lehetnek a loknik, a félszáraz verzió a legideálisabb. Egy kiürült, szórófejes flakon tökéletesen megfelel a célnak, így nem árt megtartani a már elhasznált hajspray dobozát, mert bármikor jól jöhet.

Ahhoz, hogy a hullámok valóban tartósak és látványosak legyenek, ajánlott valamilyen hajformázó krém alkalmazása. Rengeteg típusa van, de ebben az esetben érdemes egy könnyedebb, lazább állagú terméket választani, így a szálak nem állnak majd össze, viszont a kence maximálisan hozzájárul a hullámok tartósságához.

Mivel javasolt egész éjszaka viselni a fonatot, nem árt apró hajgumit alkalmazni. Így nem lesz zavaró az előkészített frizura még azoknak sem, akik oldalfekvésben szeretnek aludni. Ha nem szeretnéd, hogy a párna és a haj súrlódása következtében szöszössé váljon a frizurád, avagy a a kis piheszerű szálak elszabaduljanak és reggelre égnek álljanak, akkor kösd át selyemkendővel a fonatokat, vagy az egész hajad. Így reggel, amikor kibontod, nagyon selymes lesz a frizurád.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés