A hajgöndörítés még mindig az egyik legnépszerűbb formázási módszer a hölgyek körében. A nagy loknik megnövelik a hajtömeget, lágyítják az arcéleket, és változatosabbá teszik a frizurát. Nem csak kényelmetlen csavarókkal vagy hajsütő vassal készülhet el a csinos hajviselet.

hirdetés

A hőn áhított göndör frizura elkészítése olykor nem egyszerű feladat. A szép, fényes loknikat a legtöbben hajcsavarókkal vagy hajsütő vas segítségével készítik el. Az előbbi kifejezetten kényelmetlen és macerás, az utóbbi pedig gyakori használat mellett károsítja a hajszerkezetet. Bár manapság már rengeteg új eszköz áll a hölgyek rendelkezésére, a fodrászok mégis azt ajánlják, hogy az erős hőhatással járó elektromos masinákat ne használjuk egy alkalomnál többször a héten. Így elkerülhető a szálak kiszáradása, töredezése.

Ám ez megnehezíti a göndör frizura elkészítését, hiszen az ideiglenes hullámok nem tartanak ki napokig. Ám szerencsére az ondolálás kreatív módszerekkel is megoldható, így a hajgöndörítéshez nem feltétlenül szükséges hajsütő vassal vagy hajvasalóval bajlódni, és a kényelmetlen csavarók miatt sem kell álmatlanul forgolódni az ágyban. Ennek a zseniális praktikának köszönhetően elég, ha kéznél van két darab kendő, és már indulhat is a formázás.

Hajgöndörítés egyszerűen, hőhatás nélkül

A frizuratrükkhöz két pamutból készült kendőre, hajcsatra és hajgumira lesz szükséged. Elsőként készíts választékot, ezt helyezheted középre vagy oldalra, ahogyan neked tetszik. Csomózd össze a kendőket, majd a videón látható módon rögzítsd. A csomók a választékhoz kerüljenek, mivel így lesz majd szép a frizura. Ebben a videó nyújt majd segítséget.

 

Ezután elkezdheted a csavarást. A francia fonáshoz hasonlóan először egy kisebb részt csavarj át a kendőn, majd fokozatosan foghatod hozzá a tincshez a többi szekciót. Csak fordíts át minden hajtincset a kendőn, majd jöhet hozzá az újabb. Ezt folytasd addig, amíg az egész oldalt fel nem tekerted a kendőre. Ha kész, gumival fixáld, és jöhet a kimaradt rész.

A két kendőt ezután összekötheted a tarkón vagy a homlokon, így kevésbé fog zavarni az alvásban. Reggel bontsd ki a frizurád, majd fixáld. A loknikat kedved szerint átfésülheted, ebben az esetben lazább hatást kelt a hajviselet. A hullámos frizurát kedved szerint variálhatod, össze is foghatod, tehetsz bele hajpántot vagy bármilyen csatot.

Vékonyabb szálú haj esetén akár vizes hajjal is megpróbálhatod, de azért hagyd félig megszáradni a tincseket, és mindképp fújd be a frizurád fixálóval. Dús frizura esetén ezt nem ajánljuk, mert a csavarás miatt a részek nem tudnak rendesen megszáradni, ezért nedves, nyirkos maradhat a frizura.

Mivel a kendők puhák, és nem éri durva hőhatás a hajat, sokkal lágyabb, rugalmasabb, dúsabb loknikat kapsz majd, ráadásul az elkészítésük, kibontásuk is lényegesen egyszerűbb, mint a hajcsavarós műveletnél.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés