A legújabb trend szerint ezzel az eszközzel lesz tökéletes a hullámos frizura, ráadásul hő nélkül. Nem mindegy, hogyan használod a puha hengert a tökéletes eredményhez.

hirdetés

Hullámos frizura hő nélkül: ez most a legtrendibb módszer

A tartós, igazán látványos loknikhoz nem feltétlenül kell hajsütő vas vagy más hővel dolgozó kütyü. A forró eszközök brutálisan roncsolják a tincsek állapotát, s bár néha-néha belefér egy ilyesfajta hajformázás, érdemes inkább a hőhatást mellőző praktikák közül válogatni. A nők akkor is tudtak csodás, rugalmas hullámokat varázsolni a hajkoronájukba, amikor még nem voltak ilyen szupermasinák. A házi módszerek és retró fodrásztrükkök igenis működnek, csupán a megfelelő technikát kell elsajátítani ahhoz, hogy valóban szép és hosszan tartó legyen az eredmény.

A klasszikus hajcsavarók mellett már mindenféle bizarr praktika napvilágot látott, a neten sokan alufóliával, szívószállal vagy zoknikkal trükköznek a mesés hullámokért. Az elmúlt időszakban azonban egy új trend hódította meg a közösségi médiás platformokat, azóta pedig mindenki ezt az eszközt akarja beszerezni. A puha hullámosító hengert nagyon egyszerű használni, és tényleg működik, ám cseppet sem mindegy, miként tekered fel rá a tincseket.

A videóban mutatja meg a vlogger, hogyan érdemes bevetni az új, menő hullámosító eszközt. Ha túl lazán csavarod körbe a hajad, az eredmény eléggé lagymatag lesz, a szálak hamar kirúgják magukból a loknikat. A lényeg a feszes, következetes, szoros hajtekerésben rejlik.

De miért van ekkora sikere ennek az egyszerű, ámde annál népszerűbb hajformázónak? A puha kivitelezésnek köszönhetően kényelmesen lehet benne aludni, reggel pedig valóban meseszép, rugalmas loknikkal ébredhetsz. A legtöbb verzió puha selyemborítással van ellátva, így még a súrlódás sem roncsolja a szálakat, így garantáltan selymesen lágy hullámos tincseket kapsz eredményül.

Vannak, akik két oldalra csavarják a tincseket, és így fogják össze a két copfot, ám a hátracsatolós módszer úgyszintén tökéletesen működik. A lényeg, hogy a szálak feszesen öleljék körbe a hajformázó hengert.

Próbálj meg egyenlő nagyságú tincseket leválasztani, hogy az eredmény tényleg olyan legyen, mintha kúpvassal dolgoztál volna. A loknik tartósak, ám azért kibontás után nem árt egy kis hajformázóval vagy hajlakkal rögzíteni őket. Fontos, hogy fésűvel ne babráld a hajad, csak az ujjaiddal egyengesd el a gyönyörű hullámokat, így tartósabbak maradnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés