A látványos loknik, avagy a hullámos hajstílus elképesztően feldobja a megjelenést, bónuszként pedig még a lelapuló tincseknek is tartást ad. Négy sikkes variációt mutatunk, amelyek elkészítéséhez nem kellenek szakavatott kezek.

hirdetés

4 nőies hullámos hajstílus, ami könnyedén elkészíthető

Laza, természetes hullámok

A laza, könnyed és természetes hatású hullámok remekül mutatnak a szimpla hétköznapokon. Ez az egyszerűbb, letisztultabb hajstílus kissé megbolondítja a mindennapi megjelenést, miközben kellő tartást kölcsönöz a lelapuló, gyenge tincseknek. Varázsa épp az egyszerűségében rejlik, ugyanis a finom, lágy loknik olyannyira naturális hatást keltenek, hogy cseppet sem tűnik mesterkéltnek az összhatás. Ez a verzió akár rövidebb, akár hosszabb hajkorona esetén egyaránt bevethető, bármilyen hajhossz esetén remekül működik.

 

Ezt a letisztult eredményt egy hajvasaló segítségével pillanatok alatt el lehet érni, ám a hő nélküli megoldások éppúgy remek választásnak bizonyulnak. Az interneten számos praktika terjed, amelyek könnyed, laza hullámokat ígérnek. Ha így szárítod meg a frizurádat, garantáltan csodaszép lesz az eredmény.

Hollywoodi hullámok

A hollywoodi hullámok titka az egységesség. Ennél a verziónál a tincsek nem változó irányba tekerednek, minden szál ugyanott és ugyanúgy törik meg. Nem véletlenül hívják ezt a stílust hollywoodinak, a vörös szőnyegen rendszeresen alkalmazzák a sztárfodrászok, hiszen roppant nőies és előkelő kisugárzást eredményez. Noha már vállig érő hajhossz esetén is működik, leginkább hosszú hajzuhatagban érvényesül a letisztult, szimmetrikus hullámhatás.

 

A legegyszerűbb, ha két- vagy háromágú hajsütő vasat használsz a hollywoodi hullámok elkészítéséhez. Ezt az eszközt kifejezetten erre fejlesztették ki, így már pillanatok alatt összedobható vele a varázslatos, nőies frizura. Egy egyszerű, lekerekített végű hajvasalóval szintén próbálkozhatsz. Kicsit nehezebb lekövetni a kézmozdulatokat, ám a videóban látható lépések könnyedén lemásolhatók, egy kis gyakorlással különösebb fodrásztudás nélkül is bevethetők.

Erőteljes loknik

Az erőteljes, látványos hullámok dögös, sikkes külsőt eredményeznek. Elképesztően felturbózzák a volument, dús és látványos hatást kölcsönöznek a frizurának. A természetes, mégis erőteljes loknik titka, hogy minden tincs a másik irányba tekeredik. Ennek köszönhetően kissé rakoncátlanná, mégis nőiessé válnak a szálak. A durva hullámok bármilyen hajhossz esetén jól mutatnak, legyen szó egy csinos kis bobfazonról vagy fenékig érő frizuráról, az összkép önmagáért beszél majd.

 

A legtöbben szimpla hajsütő vassal próbálkoznak, ám a rendszeres hőhatás erőteljesen roncsolja a hajszálak minőségét. Mindenféle hővel dolgozó masina nélkül éppúgy látványos loknikat varázsolhatsz a frizurádba. A zoknis trükk például fantasztikus eredménnyel szolgál, egy éjszaka alatt csodaszép hullámokat csinál, és nem tesz kárt a haj szerkezetében.

Göndör tincsek

A göndör tincsek teszik a legdúsabbá a frizurát. Sokaknak a sors keze adja a bongyori tincseket, ám mások nap mint nap órákig állnak a tükör előtt csak azért, hogy elkészítsék a mesésen fürtös eredményt. Elegáns és hétköznapi szettek mellett éppúgy remekül mutat, szépen megemeli a töveket, és még a vékony szálú hajnak is szuper tartást kölcsönöz. Ahhoz, hogy igazán tartós legyen, nem árthat némi hajlakk, ám még akkor is jól néz ki, amikor már elkezdi kirúgni magát.

 

Sokan a vékonyabb hajsütő vasra esküsznek, miközben többen a dauert is bevállalják a tartósabb eredmény érdekében. Bármilyen hihetetlen, az erős göndör hatás mindenféle hővel dolgozó ketyere nélkül éppúgy elérhető. A szívószálas trükk fantasztikus eredményt ígér, és nem igényel különösebb kézügyességet vagy fodrásztehetséget, csak némi szabadidőt.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés