Ez a frizuratrükk tényleg megkönnyíti a készülődést, a hullámos haj seperc alatt elkészül!

hirdetés

Hullámos haj egyszerűen: régen ez a frizuratrükk terjedt a lánykollégiumokban

A gyönyörű loknikért nem feltétlenül kell erős hőhatással roncsolni a tincseket, a hullámos frizura gyorsan és egyszerűen elkészíthető különböző alternatív megoldásokkal. Az interneten számtalan praktika terjed, amelyek segítségével pillanatok alatt összedobható a dús, látványos eredmény. Némelyik kicsit babrálósabb, sőt, olyanok is vannak, amelyek nem feltétlenül úgy működnek, ahogy az a videóban látható. Ez a verzió azonban igazi klasszikus, tartós és csodás fürtöket ígér!

A blogger nem gondolta, hogy működni fog a kilencvenes évekből előhúzott frizuratrükk, ezért úgy döntött, ő is kipróbálja. Nagyon meglepődött, amikor a hosszú, egyenes frizurája meseszép loknikba ugrott a procedúra után. Nem csupán a mozdulatsor egyszerű, különösebb kiegészítők vagy extra hajkészítő cuccok sem kellenek hozzá. Csupán néhány hajgumira és egy hajszárítóra lesz szükséged a sikkes eredményhez.

Mielőtt belevágnál a folyamatba, érdemes a frizurát egy kicsit átnedvesíteni, így sokkal látványosabbak lesznek a hullámok. Ezt a rafinériát akár közvetlenül hajmosás után is alkalmazhatod, ám ez esetben mindenképpen több időt szánj a fodrászkodásra, hiszen a feltekert tincseket tovább tart alaposan megszárítani.

Tény, hogy a hajszárítózás sokkal kevésbé roncsolja a szálak szerkezetét, mint a brutális hővel dolgozó hajsütő vasak, ám arra mindenképpen figyelj, hogy ne tartsd túl közel a frizurádhoz. Az újabb, modernebb eszközök már hideg levegős szárításra is képesek, ez a megoldás sokkal kíméletesebb, ha van rá lehetőség, célszerű ezt alkalmazni a trükk bevetésénél.

Azzal, hogy milyen szorosra tekered a tincseket, szabályozhatod az eredményt. A szorosabb verzió erőteljes hullámokat ígér, míg a lazábban felkötött copf természetes, naturális loknikkal szolgál majd. Ha igazán tartóssá tennéd a frizurát, miután kibontottad, csak az ujjaiddal egyengesd el a szálakat, majd mindenképpen használj hajlakkot vagy habot a hosszan tartó eredmény érdekében.

A frizuratrükk egyetlen hátránya, hogy leginkább hosszú haj esetén működik, hiszen a rövidebb tincseket nem lehet ilyen magasra felcopfozni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés