A hullámos frizura készítése ma már nem feltétlenül macerás, hiszen rengetegféle módszer és eszköz bevethető, fodros hajgumival például pofonegyszerűen megvalósíthatók a dús, lágy esésű loknik.

hirdetés

A laza hullámok jelentősen feljavítják a hosszú haj volumenét és tartását. A göndörítés sok esetben leegyszerűsíti a frizurakészítést, hiszen jó opció lehet, amikor nincs idő beszárítani, formázni a tincseket, esetleg kell egy kis lendület, dinamika, hogy ne lapuljon rá a fejre a frissen mosott hajzuhatag.

Lassan több módszer kering már a köztudatban, mint ahány csillag van az égen, így igazán nem nehéz megtalálni a legkényelmesebb, legpraktikusabb variációt.

Hullámos frizura egyszerűen: egyetlen fodros hajgumival könnyedén elérheted a dús hatást

Bár az ondolálásra kifejlesztett profi elektromos kütyük nagy segítséget nyújtanak a loknik elkészítésében, még a gondos hővédelem mellett is szárazzá, töredezetté tehetik a hajvégeket. Ezért nem szabad túlzásba vinni a használatukat, alkalomadtán megkönnyíthetik a dolgod, de a mindennapos hullámosításnak szomorú vége lehet, amennyiben rendszeresen felmelegíted a szálakat.

A durva hőhatás egyszerűen kikerülhető praktikus módszerekkel, például a fodros hajgumival kivitelezhető hullámos frizura nem igényel hajszárítást vagy bármilyen, magas hővel működő eszközt. Csupán a kilencvenes évekből ismert, újra népszerű fodros hajgumi kell hozzá, lehetőleg egy nagyobb, szélesebb típus, aminek fényes, csúszós felületű az anyaga.

A lazán fodrozott, kevésbé összehúzott szatén különösen alkalmas ehhez a művelethez, ugyanis nem dörzsöli, nem húzza, nem töri meg a tincseket, így a loknik selymesen fényesek lesznek.

A videóban látható módon tekerd fel rá a hajad, éjszakára csavard körbe egy finom anyagú kendővel, hogy ne bomoljon szét a konty, majd reggel bontsd ki a tincseket és az ujjaiddal finoman fésüld át a vízesésszerű hullámokat. Ha száraz hajjal készíted el, és egész estére összefogva hagyod a hajad, lazább, könnyedebb loknikat kapsz.

A félnedves tincsek azonban jobban összeugranak, ha így száradnak meg, a hajgumira feltekerve. A művelet előtt érdemes egy kevés hajolajat kenni, vagy formázó hajápolót fújni a hajvégekre.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés