Ha frizurakészítésről van szó, a legtöbb nő az egyszerű, praktikus, olcsó, vagy éppen semmibe sem fájó módszereket helyezi előtérbe, pláne, ha így még a tincsek roncsolódását is kizárhatja a képből. A hajgöndörítés hő nélkül is tökéletesen megoldható, ezt régóta tudjuk, ám manapság rengeteg innováció történt a hajcsavarók világában, és sok kütyüről igencsak nehéz ránézésről megállapítani, hogy miként applikálható bele a tincsekbe.

Némelyik ijesztően bonyolultnak tűnik, míg az ondolálásra alkalmas házi praktikák többnyire kézenfekvőbbek. Na, de melyik ígér szebb, netalántán tartósabb loknikat? Mert ugyebár, ez sem mellékes. Egy lelkes vlogger kipróbált helyettünk néhány variációt, hogy könnyebben eligazodjunk a felkínálkozó lehetőségek között.

hirdetés

 

Sokan gondolják úgy, hogy aki gyönyörű hullámokkal vagy gyűrűgöndör fürtökkel szeretné feldobni az egyenes tincseit, az el is búcsúzhat az egészséges hajvégektől. Ez azonban koránt sincs így. A kreativitás ugyanis áttör mindenféle gátat, és  már a frizurakészítés világába is betört.

Napjainkban számtalan olyan eszközt lehet könnyedén beszerezni, ami forró vas és bármilyen hőhatás nélkül segít hajat göndöríteni, de a házi, zero budget praktikák közül is bátran válogathat az ember lánya. Na, de melyik megoldás a hatékonyabb? Erre ad válaszokat az alábbi videó, mely néhány hajondoláló kütyüt, és pár elmés trükköt vonultat fel.

Hajgöndörítés hő nélkül: a hajcsavarók vagy a házi praktikák a jobbak?

Minden technikának az az alapja, hogy vizes hajjal kell elkezdeni a műveletet, és persze hagyni kell magától megszáradni a felcsavart hajat. A különféle csavarókat és házi praktikákat rögtön hajmosás után alkalmazhatod, de az is elég, ha enyhén benedvesíted a tincseket.

A szokványos, hengeres ondoláló szetteket nyilván mindenki jól ismeri, de aki átfuttatta már szemeit a mai zavarba ejtő kínálaton, az jól tudja, hogy egy-egy kütyü simán beleillene egy sci-fi filmbe. Néhány eszköz láttán felszökik az ember szemöldöke, esetleg felmerül a kérdés a fejében: vajon nem csak átverés és pénzlehúzás az egész? Ez a kitartó vlogger – Mia Maples – kipróbált néhány divatos hullámosító technikát, hogy szemléltesse a kütyük működésének csínját-bínját, és fényt derítsen arra, melyik megoldás váltja be igazán az ígéretét.

Győzzön a jobbik!

 

Miért éri meg hőmentesen, hajcsavarókkal göndöríteni?

  • Nincs többé hőtől roncsolódott haj, ami hamar töredezett végekhez vezet.
  • Idő spórolható velük! Amíg akár órákig is eltarthat egy dús frizura elkészítése, addig ezekkel a technikákkal minden komoly munkát le lehet tudni az éjjel során, amennyiben csak reggel bontod ki a lefekvés előtt felcsavart hajat. Így indulás előtt már csak át kell fésülni a frizurát.
  • Sokkal tartósabb és rugalmasabb göndör fürtök születhetnek így.
  • Nem kell sem hővédő spray, sem erős hajlakk, amitől nehéz és ragacsos lesz a haj.
  • Nincs több bosszantó égési sérülés az óvatlan hajsütővas-használat során.

Képek: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés