A tartós hullám fogalma már egészen mást takar, mint korábban, a hajkímélő eljárások közé pedig idén becsatlakozik a newave, a BioHair által kifejlesztett innovatív technológia, ami új szintre emeli a loknis frizura készítését és megjelenését. A hajtőmegemelésre, volumennövelésre, laza hullámok és definiált fürtök kreáláshoz egyaránt alkalmas az új módszer.

hirdetés

Évek óta tombol a hullámos frizura trendje, ami a jelek szerint idén is csúcsra fut, erre már jóval korábban rámutatott a göndörítő készülékek és eljárások iránt megnövekedett érdeklődés. Bár rengeteg lehetőség adott a lágy esésű loknik elkészítéséhez az otthoni praktikáktól kezdve a jó öreg csavarókon át a csúcskategóriás hajformázó masinákig, ahogyan mi is tapasztaljuk, sok nőnél az időhiány fullasztja kudarcba a mindennapos frizuratuning folyamatát.

A tartós hullám régóta kecsegtető opció, ám sokak emlékezetébe beleivódott a régi dauerolási technika annak minden hibájával, így a legtöbben attól tartanak, hogy a loknis frizura megvalósításának a hajuk látja kárát. Kapásból mindenkiben felmerül a kétség, hogy mi lesz, ha szöszössé, töredezetté válnak a tincsek, esetleg nem tetszik az eredmény, mert túlzottan felugrik a fazon, na és persze idővel a haj is nőni kezd, ami szintén magával von néhány nagy kérdést. Vajon a tartós hullám ördögi körébe kerül az, aki egyszer kipróbálja? Felemás frizurát eredményez a lenövés?

Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána a BioHair newave bemutatóján, ahol a festett, az ősz, illetve a vékony szálú haj hullámosítása is szóba került.

Miért más a newave technológián alapuló tartós hullám, mint a dauer?

Az új generációs tartós hullámok már egy ideje jelen vannak a frizuradivatban, korábban mi is kiveséztük a bio- és volumennövelő dauer által kínált kíméletesebb lehetőségeket, ezekkel az eljárásokkal ugyanis számos formában és változatban kérhető a fürtös, hullámos frizura.

A BioHair továbbfejlesztette a technológiát, így született meg a newave eljárás, amely úgy varázsol hullámot a hajba, hogy közben nem károsítja annak szerkezetét és felületét. Ez a módszer tulajdonképpen merőben eltér a dauertól, hiszen ammónia-, illatanyag- és szulfátmentesen, nagyjából egy óra alatt teszi hullámossá, göndörré vagy éppen dús hatásúvá a frizurát.

A haj állapotát és tulajdonságait, valamint az egyéni igényeket figyelembe véve készíti el a fodrász a tartós hullámot, így annak sem a szőkített, festett, sem az erős vagy vékony szálú haj nem szabhat gátat, ráadásul a csavarók méretével, elhelyezésével játszva rövid és hosszú hajfazonhoz szabható a loknik stílusa. Szélfútta textúra, dúsan leomló, laza hullám és egészen göndör frizura is kérhető, a newave ugyanis igény és ízlés szerint alakítható, vagyis személyre szabható.

 

– Nagyon kímélő anyagot viszünk fel a hajra, amelyet egy csavarási technika után fixálunk, egy órán belül pedig már el is készül a frizura. A tartós hullám szépen benne marad a hajban, akár egy-két hónapon keresztül is, majd idővel a haj természetesen kezd elnyúlni, lenövés nélkül. A newave technológia eredménye a természetes, lendületes esésű fürtök, amelyek hosszú és rövid fazonú hajban egyaránt jól érvényesülnek – osztotta meg velünk Binder Géza, a BioHair Franchise Hálózat tulajdonos-mesterfodrásza.

A BioHair a természetességre, a környezetvédelemre, a minőségi szolgáltatásra, valamint a megfelelő ár-érték arányra helyezi a hangsúlyt, ezért úgy fejlesztették ki az innovatív technológia alkalmazását, hogy az minden szempontból illeszkedjen az elveikhez.

– Szalonjaink bejelentkezés nélkül fogadják a szépülni vágyókat, akik hosszú várakozás helyett két kattintással beállhatnak az online sorba – tette hozzá Perger Gabriella, a BioHair tulajdonos-ügyvezetője.

Olyannyira fellelkesedtünk, hogy úgy döntöttünk, mi is kipróbáljuk a hajkímélő hullámosítást, hamarosan egy új cikkel jelentkezünk, melyben összefoglaljuk a tapasztalatainkat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: