Egyszerű trükk, amivel gyönyörű hullámos, lágy esésű frizura készíthető. Hőhatás nélkül, kíméletesen formázza a tincseket, és csak egy törölköző kell hozzá.

hirdetés

Egyszerű trükk, amitől gyönyörűen hullámos lesz a frizura

Számtalan hő nélküli hullámosító trükk kering az interneten, egyáltalán nem egyszerű megtalálni azt a verziót, amivel tényleg elérhető a kívánt hatás. Vannak, akik hatalmas loknikat szeretnének, míg másokat inkább a göndör, bongyor tincsek vonzanak. Az eltérő technikák más-más textúrát kölcsönöznek a hajnak, így alaposan utána kell járni, hogy mivel érdemes próbálkozni.

Ez a verzió rendkívül egyszerű és valóban látványos, rugalmas loknikat eredményez. Csupán fel kell kötnöd a hajtömeget a fejtetőre egy hajgumi segítségével, majd a copfot kell beletekerni egy nagyobb méretű törölközőbe. Semmi extra nincs az elkészítésében, mégis egyenletes, szép eredményt ígér.

Hatalmas előnye, hogy gyakorlatilag éjszaka történik a csoda, amíg alszol, és reggel már kész, hullámos frizurával ébredhetsz fel. A törölköző abszolút kényelmes alváshoz is, más praktikákról ez már kevésbé jelenthető ki. Kólásdobozzal vagy szívószálakkal a hajban pihenni nem olyan egyszerű, mint egy puha frottíranyaggal a fejtetőn.

Ahhoz, hogy a csodás loknik megmaradjanak, érdemes csak az ujjaddal szétszedni az összeállt tincseket. Fésűvel úgyszintén próbálkozhatsz, ám ebben az esetben a szálak minimálisan veszítenek a volumenből.

Az otthoni technikák esetében egyébként nem feltétlenül az határozza meg a tartósságot , hogy mivel készítetted a hullámokat. Az éppúgy számít, hogy vizes vagy száraz hajjal próbálkozol, illetve az elő-, illetve utókezelés szintén sokat nyom a latban. A nedves tincsek látványosabb loknikat eredményeznek, ráadásul ha valamiféle hajformázóval turbózod fel a szálakat, a frizura tartósabb lesz.

Ez a trükk egy kicsit szűkíti a lehetőségeket. Ha vizes hajjal próbálod ki, nagy eséllyel a vastag törölköző alatt nem fognak teljesen megszáradni a tincsek reggelre, így érdemes legalább félig átszárítani a szálakat, mielőtt nekiállnál a procedúrának. Arról nem is beszélve, hogy a hajszálak vizesen sokkal sérülékenyebbek, éppen ezért nem tanácsos teljesen nedves frizurával kísérletezni. Alvás közben jó pár alkalommal átfordulhatsz a másik oldaladra, ilyenkor pedig a fennhagyott törölköző húzza-nyúzza a loboncot, ami vizesen igencsak káros a hajszálak szerkezetére nézve.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés