Elég egy aprócska változtatás a frizurán, biztos, hogy az egész megjelenésre hatást gyakorol. A megszokott vagy kifakult hajszín lecserélése, valamint a lenövés eltüntetése képes új dimenzióba helyezni a nőiességet, az átalakulás abszolút garantált.

hirdetés

Már csak az a kérdés, hogy pozitív vagy negatív irányba billen az összkép? Akár élénkebb, akár finomabb hajtónus mellett teszi le a voksát az ember, mindig kétesélyes a dolog, ám az előnyös választást nemcsak a fodrász, hanem az inspirációk is segíthetik. Az alábbi nők kipróbáltak valami mást, és nem bánták meg döntésüket!

Ilyen, amikor betalál az új hajszín: apró és drasztikus változtatással is elérhető a teljes átalakulás

A megunt vagy előnytelen hajszín felfrissítése többféle módon befolyásolhatja a külső megjelenést. Egy jól eltalált árnyalat kiemelheti a szemek színét, felerősítheti a tekintet ragyogását, finomíthatja a vonásokat, vagy épp felélénkítheti az arcszínt, ezáltal felszínre hozhatja az elnyomott, rejtőzködő nőiességet, sőt, magabiztosabbá teheti viselőjét.

 

Hiába a tökéletes hajfazon, a sikkes öltözék és a finom smink, ha a hajszín nem passzol, az nagyon félre tudja vinni az összképet. Bár a természettől kapjuk, gyakran az eredeti hajárnyalat hiányérzetet kelt, túlságosan sötét, esetleg unalmasan fakó, ezáltal letompítja a nőies kisugárzást és az egyéni stílus karakterét.

Ám a festett haj esetében is eljöhet az a pont, amikor változtatni kell. A régi, megszokott szín egyhangúnak, snassznak tűnik idővel, ha belső változáson megyünk keresztül. Igaz, akadnak divatos, lenőtt hatású hajfestések, de a valódi lenövés egészen más hatást kelt, gyakran gondozatlannak mutatja a külsőt, pláne ha a tincsek nincsenek túl jó állapotban a gyakori festéstől.

 

A profi színkorrekció sohasem csupán a frizura átfestését jelenti, ez egy hosszabb folyamat, amely során a fodrász megszabadítja a tincseket a kifakult, lenőtt, megkopott festett árnyalattól, majd a haj ápolását, regenerálását követően fokozatosan kialakítja az új színtónust.

Az ősz, ezüstös hajkorona visszaállítására is van lehetőség, ilyenkor leszívatják a korábbi mesterséges színt, majd átfestik, hamvasítják a deres szálakat. Mindehhez több alkalomra is szükség lehet, hiszen a fodrász figyelembe veszi a tincsek állapotát, így a kezelések között kell egy kis idő, hogy ne roncsolódjon tovább a frizura.

Merész döntésből csodás átalakulás

Eredeti szőkésbarna, semmilyen hajszínével nem érvényesült igazán a fiatal lány porcelánfehér bőre és égszínkék tekintete. Választhatott volna egy teltebb, melegebb csokoládétónust is, vöröses fénnyel, de továbbment ennél.

A gyömbérvörös tüzes és szenvedélyes, de nem annyira hivalkodó és merész, mint mondjuk, a rókavörös. Rezes, barnás és rózsaarany reflexszínek keverednek benne, melyek elevenné, ragyogóvá varázsolják viselőjük arcát. Mindehhez az új hajfazon is hozzájárul.

Ez a fiatal nő korábban balayage technikával világosította természetes hajszínét, de így is egyhangú maradt az összkép. Egy napon összeszedte bátorságát és úgy döntött, ragyogó szőke árnyalattal dobja fel a rövidebb fazont.

Az eredmény elképesztő, mintha egy egészen más nő lenne! Nyilván a smink is alakít picit a megjelenésén, de ez a több árnyalatot felvonultató szőke frizura csodásan kiemeli az arcát.

A frizura és a hajszín is változott, ezzel együtt a hölgy megjelenése is átalakult. A rezes beütésű, meleg tónust hűvös, ezüstös szőkére cserélte, és sokkal élénkebb, modernebb lett a kinézete.

Itt épp csak egy árnyalatnyit változott az alaphajszín, de mégis feltűnő a változás. A barnás tónus természetesebbé teszi az egész megjelenést.

Az elrontott, szalmasárga frizura nem csak az átfazonírozástól újult meg: az ezüstróka hajszín egészen új stílust kölcsönöz viselőjének.

Ennél a frizuránál nem történt drasztikus változás, ám sokkal ragyogóbb lett az összkép. A szende mogyorószőke hajszín a múlté, ez a dögös szőke árnyalat vette át a helyét.

A rézvörös frizuraárnyalat és a vele harmonizáló smink együttes ereje csodákra képes! Gyönyörű átalakuláson ment keresztül ez a fiatal nő!

Ilyen a tökéletes hajszínkorrekció! A megkopott fekete festés alól előbukkanó világos árnyalatot állította helyre a fodrász, közben megszabadította vendégét a csúnyán eltöredezett hajvégektől, és fényesen ragyogó, ápolt frizurát varázsolt számára, mely sokkal nőiesebbé teszi megjelenését.

Bár mézbarna szemeit csodásan kiemelte meleg barna hajkoronája, a változtatással sem járt rosszul, hiszen ez az őszi hangulatú, balayage technikával készült szőke árnyalat csodásan kiemeli szép vonásait.

A szőke és a vörös hajárnyalatok egyaránt felerősítik a vonzerőt, amennyiben előnyösek. Ez a barna alapú vöröses frizura nem csak a hajtincsek ragyogását fokozta, a tekintetet éppúgy szikrázóvá varázsolta.

Elég nagy a kontraszt a napszítta szőke és a hideg-meleg fénnyel játszó kávébarna hajszín között. Mindkettő jól áll a viselőjének, ám az utóbbi jobban passzol az őszi évszakhoz.

Fűszeresebb árnyalatra váltott ez a nő, és a töredezett hajvégektől is megszabadult. A végeredmény magáért beszél!

Nem csak a lapos frizurát, a hajszínt is újragondolta a fodrász. Egy kis burgundi, és máris szembetűnőbb a tekintet.

A balayage festési technika maradt, a szőke hajszín azonban távozott: a brunette árnyalat jobban passzol a nő szemöldökéhez.

Kócos, leharcolt, napszítta hajból selymes fényű, természetes hatású frizurát varázsolt a fodrász.

Mézszőkéből fűszeres vörös lett, és egy picit a fazonon is alakított a szakember. Ennél jobban már nem is lehetne felerősíteni a hölgy bájos kisugárzását! Bár nem csak a hajszín érdeme, de remekül sült el az átalakulás!

A gyömbérvörös itt egyértelműen jobb választás!

Szintén gyönyörű ez a naplementetónusokkal megbolondított rézvörös frizura, ami a fazonjával és vibráló ragyogásával észbontóvá tette a nő megjelenését.

Ez a hölgy úgy döntött, nem takargatja tovább ősz haját, ezért arra kérte a fodrászt, hogy szabadítsa meg régi, lenőtt festésétől.

A színkorrekció csodás eredményt hozott, hamuszürke, ezüstös tónus és tejfehér ötvözésével érte el a szakember, hogy az egész hajkorona selymesen ragyogjon. Van, amikor a természetes hajszín visszaállításával működik igazán az átalakulás.

 

Kiemelt képek: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés