A csokoládébarna hajszín sokféle tónusvariációt foglal magába, de bármilyen árnyalatba hajlik, roppant természetes hatást kelt. A szőkével ellentétben sokaknak jól áll, attól függően, hogy hideg vagy meleg reflexszínekkel vegyíti a fodrász. Népszerűségét minden évszakban őrzi, és rengeteg változata van, melyek közül válogathatsz. Mutatjuk a szezon legszebbjeit!

hirdetés

A hajszíntrendet sokáig a szőke tónusok uralták, rengetegen világosíttatták ki a hajukat, ha jól állt nekik, ha nem. Egymás mellett futott a balayage és az ombre festési technika, mindkét verzióhoz sok szőkét használnak a fodrászok. Bár az utóbbi időben egyre többször kerültek elő a természetesebb hatást keltő, barnával megkomponált frizurák, a világos tónusokat továbbra sem mellőzi a divat.

Ám idén előtérbe kerülnek a meleg, sötét tónusok, így nagy szerep jut az egyik legnőiesebb hajszínnek, a csokoládébarnának.

Szuper nőies az év egyik legnépszerűbb hajszíne: a csokoládébarna így lesz igazán szép

Hajszínválasztásnál sok dolgot kell figyelembe venni. Fontos, hogy milyen a bőrtónus, a szemszín, és mi passzol a szemöldökhöz. A melegebb árnyalatok sokkal lágyabbá teszik a vonásokat, és egyáltalán nem, vagy csak kevésbé bírnak öregítő tulajdonságokkal.

Mivel a barna hajszín gyakori a természetben, sokan attól félnek, egy ilyen frizurával beolvadnának a tömegbe, de a mai technikákkal sokféleképpen felturbózható az egyszerű alaptónus, amivel különlegesebbé tehető a hajárnyalat. Jó, ha a sötét csokoládébarnában helyet kap pár világosabb tónus, melyektől lágyabb lesz a végeredmény. A reflexszíneknek köszönhetően sokkal selymesebbnek, fényesebbnek tűnik a hajkorona, és nem burkolja sötét, komor felhőbe az arcot.

A barnák között keresgélve hidegebb árnyalatokra is bukkanhatsz, melyek legtöbbször kávébarna és feketébe hajló pigmenteket tartalmaznak. Az efféle tónusokat nem árt elővigyázatosan megválasztani, ugyanis sápaszthatják az arcot, vagy öregíthetik a megjelenést.

Nem csak a sokféle barna és rezes tónusból összetevődő, hanem a teljesen egyszínű frizurák is népszerűek idén. Ebben az esetben nincsenek világosabb részek, teljesen visszafogott, letisztult a festés.

A lágy csokoládébarna hajszín változatai között szintén akadnak olyanok, melyekben túlsúlyba kerülnek a rezesebb, vörösbe hajló tónusok. Ezek is képesek az újdonság varázsával kecsegtetni. Szinte sziporkáznak az éledező napfényben, és meleg fényükkel csodásan derítik az arcot.

A világosabb tincsek ebből a hajszíntrendből sem maradhatnak ki. A fény-árnyék játékok optikailag növelik a hajtömeget, sokkal dúsabbnak tűnik tőlük a frizura. Megjelenhetnek akár melírként is, elég, ha pár árnyalattal térnek el a kiindulási alaptól.

A látványosabb átmenetek is szóba jöhetnek, ám ebben az esetben a balayage sem túl hirtelen. Mivel az alapszín kifejezetten sötét, így elég, ha egy melegebb szőke tónusban végződik a hajszín.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés