Az ősz haj pozitív megítélésében sokat segítenek a fehér, a jeges szürke, és az ezüstös hajszíntrendek, melyek most új erőre kaptak a divatban. A tejszínű frizura azok körében is egyre népszerűbb, akik még egy fikarcnyit sem őszülnek. Az alábbi árnyalatok drasztikus változást ígérnek, de elképesztően különlegessé teszik a nőies és vagány hajfazonokat.

A jeges szőke után az őszes és deres tónusok is visszatértek a frizuradivatba, melyek nemcsak akkor jöhetnek szóba, ha valaki szeretne megszabadulni az ősz haját takaró sötétebb festéktől. A fiatalabb korosztályból éppúgy sokan bevállalják, akik extrém változásra vágynak.

A tejszínű tincsek most ismét felkapottá váltak, persze a megfelelő árnyalatot nem egyszerű elérni, ha alapvetően nincs őszes beütése a hajnak, így érdemes színszakértő fodrászra bízni a dolgot, aki már nagy rutinnal rendelkezik a szálak teljes kivilágosításában.

Mivel a tejfehér és az ezüstös frizura hasonló eljárással készül, mint a platinaszőke, a kontár munka könnyen a tincsek roncsolódásához, sérüléséhez vezethet. Egy profi szakember azonban színátmenetes ombre, vagy balayage technikával is szép eredményt tud elérni, éppúgy, mint a teljes kifehérítéssel. Ugyanakkor remek tippeket adhat arra vonatkozóan, hogyan ápold a világos fürtjeidet.

Ősz haj mesterségesen: a tejszínű frizura az új divat

Nem csupán a tejfehérre lágyított platinaszőke, hanem a hamuszőke árnyalatok is újra divatba jönnek. Az ash blonde néven ismert trend sokféle hamvas, szürkés, és ezüstös árnyalatot takar, a világostól egészen a sötétszürkéig, melybe tejes tónusú tincsek kerülnek.

 

A színátmenetekkel úgyszintén változatosan lehet játszani: eredeti szőke hajnál a negative space hajfestési eljárást is gyakran alkalmazzák, amikor a frizura természetes tónusaihoz magasabb fényerejű, egymásba olvadó színátmeneteket adnak, ebben az esetben például az ezüstös vagy tejszínű fehéret.

Mi a különbség a tejszínű haj és a platinaszőke között? Az előbbi krémesen lágy, az utóbbi pedig jegesen hűvös. A hideg színhatás nem mindenkinek áll jól, sokakat nagyon sápaszt, a kreol bőrt pedig kicsit betegesnek, fáradtnak mutatja. A tejszőke ellenben finomítja a vonásokat, sokkal puhább és szelídebb benyomást kelt.

A mesterséges ősz haj egy vagány frizurával kombinálva, igazán extravagáns külsőt kölcsönöz viselőjének.

A hamuszőke, balayage változatok is gyönyörűek, a tejfehér és hamvas színátmenetekkel.

Töredezésre, hullásra hajlamos tincsek esetén talán nem ez a legjobb színválasztás, de az egészséges hajkorona éppúgy gondos ápolást igényel a drasztikus világosítás után.

Az ezüstből tejfehérbe hajló loknik szintén csodásan feldobják a megjelenést.

Az ezüstróka hajszín már hosszú évek óta kering a divatban, és most egészen különleges formában tért vissza: a hűvös ezüstfényt tökéletesen ellensúlyozzák a világosabb, tisztább, magas fényerejű fehér átmenetek.

A porcelánfehér frizurák a fiataloknak is jól állnak, egy jó fazonválasztással megtámogatva, cseppet sem öregítik viselőjüket. A barna szemöldök és szempár sem akadály, persze érdemes kevésbé jeges hajtónust választani az arc keretezéseként.

A lenövéssel persze, számolni kell. A hamuszőke, a tejszőke, és az ezüstös hajszínek átka, hogy a hajtövek eredeti árnyalata hamar és feltűnően megmutatkozik az összképben, ahogy növekednek a tincsek. Ha a gyakori tőfestés gondolata megrémít, válassz egy rétegesen ombre változatot, amelynél eleve sötétebbek az alsó fürtök.

A kétszínű frizurák úgyszintén divatosak idén, és vannak, akik az erős kontrasztokat is bevállalják.

Az őszülő nők zöme állandó festéssel rejtegeti fehérbe hajló hajkoronáját, mert sokakban még mindig az a téves gondolat él, hogy a deres és fehér haj öregít. Manapság néhány modell és blogger, akik felvállalják hamvas tincseiket, rácáfol erre az állításra, de ezek az új trendek szintén nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az ősz frizura végre elfogadott, sőt, menő legyen. Úgy tűnik, idén közelebb jutunk ehhez a célhoz.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés