A rövid, lenőtt haj átalakítása sem lehetetlen, csak némi szakértelemre van szükség ahhoz, hogy a rövidke tincsek újra erőre kapjanak. Előtte-utána videón a látványos változás.

hirdetés

Rövid haj átalakítása sikkesen, nőiesen

A rövid haj sokak szerint kifejezetten merész vállalás. Vannak, akik úgy gondolják, hogy már csak amiatt sem vágatnák rövidre a frizurájukat, mert ha eltöredeznek és elvékonyodnak a szálak, a rövid fazonból már aligha lehet bármi értékelhetőt varázsolni. A tincsek egyre és egyre rövidebbek lesznek a vágás következtében, s végül csak egy rövid pixie lehet opció, ha egészséges hajra vágynak.

A félelem persze nem indokolatlan. A megfelelő gondoskodás hiányában, valamint a rendszeres hőkezelés, forró hajformázás következében tényleg roncsolódnak a szálak. A rövid hajhosszból bizony már nem sok mindent lehet elveszíteni anélkül, hogy ne kellene lemondani több sikkes fazonról.

 

Összességében mégis érdemes lehet kipróbálni a rövid fazonokat is. Egyrészt a tudatos hajápolás nem engedi tönkremenni a frizurát. A szálak valóban töredeznek az idő múlásával és általában megfigyelhető némi elvékonyodás. Azonban tápláló samponok, pakolások és kényeztető olajok segítségével a frizura egészsége abszolút megőrizhető. Az igaz, hogy a tincsek visszanövesztése valóban igényel némi türelmet, ha az ember utólag megbánja a hajvágást, a hosszú haj visszanyerése azonban cseppet sem lehetetlen.

A legtöbben attól tartanak, hogy mi lesz, ha megunják a fazont, és egészen másfélét szeretnének választani? Tény, hogy a rövid frizurák zöme babrálós olyan szempontból, hogy nagyjából havonta fel kell frissíteni a fazont, mert elveszíti formáját, ahogy a haj növekedik. Ilyenkor elegendő picit várni, kitolni az esedékes fodrászlátogatást, így előny kovácsolható a tincsek lenövéséből. Kevés hajnövekedés elegendő ahhoz, hogy a fodrász egészen új fazont varázsoljon a régi elnyúlt formából.

A lenőtt, slampos rövid frizurából is számtalan izgalmas fazont lehet kreálni. Csupán némi szakértelemre van szükség ahhoz, hogy az eredmény sikkes összképet teremtsen. A nőiességet nem a haj hosszában mérik, s hiába lesz még rövidebb az egyébként is rövid hajtömeg, nem kell félni a vonzó kisugárzás elvesztésétől.

A fodrász megmutatja a videóban a teljes átalakítási folyamatot. Jól látható, hogy a hölgy frizurája a vágás előtt sem ért le a válláig. A hajvégei igencsak elvékonyodtak, a festés megkopott és lenőtt. A slampos megjelenésből azonban hamar nőies összképet varázsolt a szakember.

Ahhoz, hogy ne kelljen sok-sok centit vágni a hajvégekből, s mégis felfrissüljön és egészségessé váljanak a tincsek, mindenképpen szakértelemre van szükség. A fodrászok pontosan tudják, hogyan rétegezzék a hajat, miként alakítsák át úgy, hogy látszólag ne veszítsen sokat a hosszából, mégis sikkesebb és vonzóbb legyen az összkép.

A rövidke francia bob például remek választás, ha egy lenőtt frizurából szeretnél sikkes, nőies fazont vágatni. Noha alapvetően a tincsek rövidek, ez a hajstílus mégis dúsítja a lelapuló szálakat, tartást ad a hajnak és határozottan stílusossá teszi a megjelenést.

Ha egy kicsit látványosabb változást szeretnél, a kopott hajfestést úgyszintén érdemes felfrissíteni. Célszerű figyelembe venni a szemszínt és a bőrtónust az új árnyalat kiválasztásakor. Sokszor egy leheletnyi különbség is szemmel látható átalakuláshoz vezet.

Kiemelt kép és cikkfotó: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés