Az ősz lenövés folyamatos, rendszeres hajfestés mellett is hamar előbukkan. Ezek a hölgyek megelégelték, úgy döntöttek, hogy megszabadulnak a festett árnyalattól. Mesés, ahogy természetes ezüst fényében ragyog a frizura!

hirdetés

Az őszülés előbb vagy utóbb mindenkit utolér. Vannak, akik kapásból felvállalják a fehéren világító tincseket, ám sokan a rendszeres hajfestést hívják segítségül. Egy ideig szuperül működik a módszer, azonban a lenövés sokszor egy-két héten belül láthatóvá válik, különösen sötét tónusok esetén. Ennek az a következménye, hogy a frizurát egyre gyakrabban kell festeni, tehát a káros kémiai anyagok rendszeresebben kerülnek fel a korábban egészséges szálakra. Bár a tudatos hajápolás sokat segíthet a helyzeten, a száraz, töredezett összhatást nagyon nehéz elkerülni.

 

Ezt még az is tetézi, hogy az idő múlásával a frizura eleve veszít rugalmasságából és egyre inkább kitikkad. Az ősz tincsek sokkal több törődést igényelnek. Könnyebben elveszítik ragyogásukat, a haj szerkezete olyan mértékben átalakul, hogy még a tapintásán is érezni lehet a különbséget. Hiába fedi festék a hamvas szálakat, a változás ettől függetlenül érzékelhető, a hajfestés tulajdonképpen csak eltakarja az átalakulást, vagy rosszabb esetben még tovább fokozza a problémákat.

Sokan éppen emiatt döntenek úgy, hogy lenövesztik a festett árnyalatot, s felvállalják őszülő frizurájukat. Az átalakulás folyamata azonban hosszadalmas és kihívásokkal, nehézségekkel tűzdelt. Sokan már az elején feladják, amikor szembetűnőbbé válik az ősz lenövés. A frizura kifehérítéséhez azonban nem feltétlenül kell éveken át kitartónak lenni, egy profi fodrász alaposan felgyorsíthatja a dolgokat.

Hajfestés, de másként: eltűnik az ősz lenövés, ezüstösen csillog a frizura

Ha valakit nagyon zavar a lenövés, vagy úgy érzi, hogy nem tudná türelmesen kivárni a természetes átalakulási időszakot, célszerű felkeresnie egy profi fodrászt. A szakemberek ugyanis szuper technikákkal felvértezve tudnak segíteni a deresedő tincseken, s mesésen ragyogó ezüstszínt adnak a teljes loboncnak.

Persze a folyamat nem egyszerű, hiszen nem annyiból áll, hogy egy őszes hajfestékkel átmennek a teljes festett frizurán. Ahogy a videóban is látható, elsőként meg kell szabadulni a felkent művi árnyalattól. Ez a procedúra is lépésenként zajlik, ugyanis nem lehet kapásból nekiesni a világosításnak. Miután a szakember teljesen leszívatta a színt,  mindenféle ápoló kezelésen át kell esnie a hajnak, hogy a szerkezete ne sérüljön. Ezután következhet csak a tónuskiegyenlítés, majd a mesés végeredmény.

A fodrászok általában magán a fazonon is frissítenek egy kicsit, hogy a tincsek egészségesebbé váljanak. Bár első blikkre rémisztőnek tűnhet egy teljes átalakítás, hiszen a hajfestés mellett a hosszú fazon is eltűnik, ám célszerű megszabadulni a töredezett, száraz részektől.

Túlzás lenne azt állítani, hogy fodrász segítségével pillanatok alatt átalakulhat a frizura, és pár perc alatt meg lehet szabadulni a lenőtt hajfestéktől. Ahhoz, hogy a hajszálak ne sérüljenek, és az árnyalat leszívása ne okozzon végzetes károkat a hajszerkezetben, átgondolt lépésekre van szükség. A fodrász által bemutatott átalakítások többnyire nyolc-kilenc órát vesznek igénybe, de sokan több alkalomra osztják el a szín leszívását és az ősz tincsek frissítését, hogy minél kevésbé sérüljön az agyongyepált frizura.

A módszerrel semmiképp nem érdemes otthon trükközni, ugyanis legalább annyira borzalmas lehet a végeredmény, mint amikor az ember szőkíteni szeretné a tincseit. A sufnituning megoldásokat érdemes mellőzni, ha valóban természetes, egészséges és ragyogó eredmény a cél.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés