A tincsek árnyalata az egész megjelenést megváltoztatja, ezért sokszor egy apró világosítás is elegendő ahhoz, hogy az arckarakter átalakuljon, a szemek fókuszba kerüljenek. Nem minden esetben igaz, hogy az eredeti szín öltöztet leginkább, előfordul, hogy profi segítségre van szükség a tökéletes árnyalatú frizura megtalálásához. Ezek a hírességek a szőke hajszín mellett döntöttek, és mára már elképzelhetetlen lenne, hogy újra sötét tónusba boruljon a frizurájuk.

hirdetés

Bár sokan úgy gondolják, hogy nem véletlenül születünk egy adott hajszínnel, és az eredeti mindig jobb, mint a festett verzió, ez nem minden esetben állja meg a helyét. A bőrtónus rengeteget befolyásol, a sötét haj pedig pillanatok alatt sápaszthatja a viselőjét. Az is megesik, hogy a tekintet maximálisan háttérbe szorul a markáns hajszín miatt. Néha megéri kísérletezni egy kicsit, a stílusváltás nem csupán a megjelenésnek, a léleknek éppúgy jót tesz, ráadásul a legtöbb esetben csupán néhány árnyalatnyi különbség is feltűnő változást eredményez.

Ezek a hírességek a szőkés hajszín mellett döntöttek, és kicsit sem bánták meg, hogy búcsút intettek eredeti, mélybarna hajszínüknek. A sztárok körében egyébként is gyakori a hajszín, valamint a fazon váltogatása, ám amikor rátalálnak a tökéletes verzióra, aligha mondanak le róla. Jennifer Aniston ma már meg nem válna világos, mogyorószőke tincseitől, legalább annyira ikonikus lett a szőkés hajszíne, mint annak idején a Rachel-frizura.

 

A hírességek trükkösen csinálják, a hajszín nem minden esetben totálisan szőke

Régebben inkább az volt a divat, hogy aki festette a haját, az a teljes loboncot alávetette a beavatkozásnak. Ilyenkor még a profi fodrászok is egyetlen árnyalattal dolgoztak. Később egyre inkább elterjedt a melírozás technikája, ám ez a megoldás nem különösebben változtatta meg a teljes frizura tónusát, ráadásul sokszor igencsak természetellenesen is hatott.

Manapság már kevésbé elterjedt a frizura teljes átfestése, inkább több különböző tónussal érik el a természetes hatást a fodrászok. A hírességek is a balayage technikával trükköznek, ez már jelentősen világosítja az eredeti hajszínt, miközben cseppet sem lesz mesterkélt az eredmény.

Kiemelt kép: Gregg DeGuire/Getty Images for Turner/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés