60 felett gyakran nem a divat hatására, hanem muszájból kerül szóba a hajvágás, hiszen az őszbe hajló tincsek könnyen sprőddé, kezelhetetlenné válnak. Ettől persze még lényeges, hogy milyen az új fazon, egy jó választással ugyanis elképesztő változás idézhető elő. A kissé elkopott, töredezett hajból is készülhet csodás, nőies frizura.

hirdetés

Sok fodrász tapasztalata szerint a hatvan feletti nők többsége nem konkrét elképzeléssel, hanem tanácstalanul érkezik meg a hajvágásra kijelölt időpontban. Vannak, akik úgy döntenek, nem festetik tovább a hajukat, szeretnék lenöveszteni az ősz és deres tincseket, viszont fogalmuk sincs, milyen fazonnal tehetik sikkessé az átmenetet, amíg az utolsó festett hajvég is eltűnik.

Mások dúsabb hatású frizurára vágynak, a hormonváltozások következtében ugyanis ötven év felett már fokozatosan meggyengülhet vagy ritkulhat a haj, amire a folyamatos festés csak még jobban rásegít. Szintén gyakori eset, hogy a már megszokott, éveken keresztül viselt hosszú hajkorona makrancossá, kezelhetetlenné válik. A kor előrehaladtával nemcsak a bőr, hanem a haj vízmegtartó képessége is gyengül.

Szárazabbak lesznek a szálak, emiatt sérülékenyebbek és könnyebben eltöredeznek. Különösen nehéz dolga akad annak, aki természetesen göndör fürtökkel rendelkezik. A sprőd tincsek ugyanis hamar kirugóznak, elveszítik lágy csigavonalaikat, és seprűssé válhatnak. A göndör és hullámos hajtípus egyébként is hajlamos szárazzá, fakóvá válni, ez sokéves hajfestés után igencsak valószínű, hogy bekövetkezik.

Csodás új frizura, töredezett hajból: a nőies pixie-fazon 60 felett is jól mutat

Kár tartogatni, őrizgetni a hosszú frizurát, amennyiben töredezett, fakó és egészségtelen kinézetű. A videóban szereplő nő is elérkezettnek látta az időt, hogy megszabaduljon lestrapált loboncától és az örökös hajfestés béklyójától.

Az évek óta ismételt festés nagyon elette göndör loknijait, emiatt csak a rövid fazon jöhetett szóba. Könnyen beszárítható, praktikus frizurára vágyott a hölgy, de a fodrász úgy gondolta, azért nem baj, ha egyben divatos, vagány és nőies.

Egy pixie-alapfazont választott vendégének, ami egyenesen és hullámosan is viselhető. Dús haja tökéletes alapot szolgáltatott a rétegezett fazonnak, amit modern stílusban szárított be a fodrász.

Itt ugyan nem történt nagy sminkes átváltoztatás, csak leheletfinom makeupot kapott a hatvan feletti nő, de azért az szembetűnő, mennyivel fiatalosabb, bájosabb lett új frizurájával.

Csodásan fest, és nemcsak a töredezett hajvégeknek, hanem festett tincseinek is búcsút intett! Egészen felszabadult lett, ami abszolút érthető!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés