Az ősz haj elrejtése állandó festéssel jár, és ebből az ördögi körből nincs kiszállás. Az ezüstös tövek már három-négyhetente előbukkannak, a látszat folytonos fenntartása pedig sok időt, pénzt és idegszálat felemészt. A trendek hatására, manapság egyre több nő mond le erről a procedúráról, vállalva fehér tincseit. A lenövesztés azonban nem túl gyors folyamat, és sokan attól rettegnek, hogy az átmenet tönkreteszi a megjelenésüket. Ezek a nők rácáfolnak erre!

hirdetés

Bár a divat arra törekszik, hogy eltörölje az ősz hajjal kapcsolatos előítéleteket, még mindig sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy az ezüstös, vagy hófehér hajkorona csak hatvan felett való egy nőnek, hiszen a deres tincsek egyet jelentenek az öregséggel.

Ez a gondolatmenet persze több sebből vérzik, már csak azért is, mert rengeteg nőnél már a harmincas éveiben jelentkeznek a rettegett fehér szálak, és egyáltalán nem ritka, hogy valakinek negyvenéves korára félig őszbe borul a frizurája. Persze, mindez gondosan rejtve van a világ elől, mert sokan állandó jelleggel alávetik magukat a hajfestésnek, ami nem veszélytelen művelet – pláne havonta, kéthavonta megismételve – hosszú távon ugyanis erősen károsítja a fejbőrt és a szálakat.

Ugyanakkor kimerítő körforgás az egész, olyasmi miatt, ami egyáltalán nem szorulna rejtegetésre. Hiszen az ősz haj rendkívül nőies tud lenni, és cseppet sem öregíti viselőjét, ha ápolt, stílusos megjelenésnek a része.

Ősz hajjal is sikkesek: az átmenet sem rombolja le nőiességüket

Az ősz haj elfogadásáért rengeteget tett a divat az elmúlt években. Színésznők, modellek szabadultak meg örökre a hajfestés béklyójától, akik bebizonyították, hogy az ezüstös frizura cseppet sem tompítja le a nőiességet, sőt, egészen új szintre emeli a megjelenést. A kifutón, és a divatfotókon sem számít már ritkaságnak a fehér hajkorona, mely kifejezetten sikkes tud lenni, ha ápolt és rendezett.

Manapság nem is attól félnek a nők, hogy elfogadják-e majd őket deres frizurával. Inkább attól a hosszadalmas időszaktól tartanak, amíg lenő a festék. A hajlenövést ugyanis még mindig sokan az igénytelenséggel és az ápolatlansággal kötik össze.

Pedig ez nem feltétlenül igaz, a felemás, kontrasztos hajszín is lehet nőies, persze csak akkor, ha nem lestrapált, seprűs és töredezett, hanem egészségesen ragyogó.

Egy igazán jó szakember sokat segíthet abban, hogy az átmenet időszaka ne lombozza le az önbizalmat. Ám a festék leszívása cseppet sem veszélytelen folyamat – és nem is mindig jó opció -, mert tönkrevághatja a szálakat, sőt, a sok vegyszeres eljárás erős hajhullást is okozhat.

A finomabb színátmenet kedvéért fokozatosan világosítható a haj, a deres tincsekhez közelebb álló színátmenet és melír kerülhet bele, ezt a hosszadalmas procedúrát azonban tényleg érdemes fodrászra bízni, nem éri meg otthon kísérletezgetni vele.

Az egészséges hajkorona érdekében azonban sokan a festés nélküli lenövesztést választják, vállalva a kontrasztos átmenetet. Ilyenkor a hajvégekből apránként vágatnak, míg egyszer csak elfogy a haj festett része, és az ősz tincsek veszik át az uralmat.

Mivel ez hosszadalmas várakozást jelent, legtöbben nem mernek belevágni, pedig egy kis fantáziával a köztes állapot is stílusos lehet.

Nem muszáj rejtegetni az ősz lenövést – egy idő után már nem is lehet -, de trükkös frizurákkal, hajpántokkal, kendővel, csodásan feldobható a kontrasztos frizura.

Miközben kipiheni a haj és a fejbőr a többéves festést, egyre puhábbá, selymesebbé, fényesebbé válnak a tincsek.

Az arcszín élénkítése fontos ilyenkor, de nem kell nagy trükkökre gondolni: színes ruhákkal, finom sminkkel tökéletesen megoldható.

A 48 éves Jennifer gyakran lefotózza őszbe hajló frizuráját, hogy 50 év alatt is népszerűsítse a hajfestés elhagyását.

Az 56 éves Kristel fotódokumentációt készített az egész folyamatról, hogyan változott meg lassacskán a külseje attól a naptól kezdve, amikor úgy döntött, többé nem festi be a haját.

Georgia elegánsan és stílusosan viseli lenőtt frizuráját.

Jin, a koreai nagymama hihetetlenül fiatalos még deres tincsekkel is.

Bármelyik képet nézzük, jól érezhető, hogy a hajszín cseppet sem befolyásolja a nőiességet, ahogyan az ősz haj sem jelent egyet az öreges kinézettel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés