A szőke hajszín igazi klasszikus, ami sosem megy ki a divatból. A világos tónus minden szezonban képes megújulni, a szőkeség gyakorlatilag rengeteg árnyalatot takar. Idén a természetesség kerül a trendek középpontjába, így a melegebb variációk hódítanak.

hirdetés

A túlságosan világos jégszőke hajszínek egy ideje már kiszorultak a legütősebb trendek közül. Jelenleg a természetesebb árnyalatok kapják a legtöbb reflektorfényt. Ezeknek a frizuráknak az elkészítése kevesebb szőkítést igényel, így többszöri festés után sem károsítják annyira a haj szerkezetét.a hajszerkezet nem károsodik.

A másik népszerű technika a befejezetlen szőke, amelynél a fodrászok meghagyják a hajtő eredeti színét. A festés legnagyobb előnye, hogy nem igényel gyakori újrafestést, így igazán praktikus választás lehet egy ilyen bizonytalan, csiki-csuki időszakban, amikor nem lehet tudni, meddig üzemelhetnek zavartalanul a fodrászatok.

Krémesen lágy szőke tónusok, amelyek nőiessé varázsolják a megjelenést

A meleg szőke árnyalatok a természetesség benyomását keltik, amit a napszítta hatású tincsek csak tovább fokoznak. A divatos frizuraszínek idén kapnak egy kis barnás beütést. A legkedveltebb árnyalatok között felbukkan az eper-, a gomba- és a mézszőke, emellett finoman megjelenik a fahéj színvilága.

A színátmenettel tökéletesített frizura továbbra is hódít, ám most a finom satírozásokkal, tónusváltásokkal érdemes kísérletezni. A népszerű balayage úgyszintén megtalálható a palettán, a világosabb árnyalatok harmonizációjából kialakuló frizura különlegessé teszi a megjelenést. A tavaszi-nyári szezonban kimaradhatnak a túlságosan hamvas tincsek, a helyüket a napszítta hatású textúrák veszik át.

Az aranyló mézszőke csodásan lággyá teszi a frizurát. A színárnyalat melegséget sugároz, így nagyszerűen passzol a szezonhoz.

Megjelenhetnek a finom átmenetek, amelyek pusztán pár árnyalattal világosabbak, mint az eredeti tónus. A sötétebb hajtő sem jelent problémát, így még jobban érvényesül a természetes hatás.

Az egészen meleg árnyalatok is terítékre kerülnek, a legdivatosabb az aranyszőke lesz. Ez a csodás hajszín a legtöbb bőrszínhez passzol.

A vörösbe hajló eperszőke az egyik legvonzóbb árnyalat. A rezes pigmentek izgalommal fűszerezik meg az összhatást.

A középszőke legnépszerűbb tónusvariációjának a befejezetlen szőke számít. A hamvas árnyalatok keveredése olyan hatás kelt, mintha a szőkítést félbehagyták volna.

A szőke haj elkészítése megfelelő tudást és technikát igényel, ezért a hajfestést minden esetben szakemberre kell bízni. A kémiai anyagok súlyosan roncsolhatják a loboncot, ezért otthon semmiképp sem szabad elkezdeni. Sötétebb tincsek esetén több időbe telik az áhított tónus elérése, amelyhez az ápolás úgyszintén hozzájárul. A megfelelő kencékkel elkerülhetőek a sárgás pigmentek, és a frizura sokáig frissen festett hatást nyújt.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés