Sok nő bolondul a tökéletesen csillogó szőke tincsekért, a Barbie baba haj pedig idén is hatalmas divat. Bár sokáig a hidrogénszőke verzió, valamint a már-már ősz frizurát megidéző jeges árnyalatok voltak a népszerűbbek, idén a természetes vonalon mozognak a trendek.

hirdetés

A szőke hajért sokan bármit megtennének. Vannak, akik otthoni sufnituning módszerekkel próbálják leszívni eredeti hajszínüket, ám ezek a merész próbálkozások gyakran hatalmas kudarcba fulladnak. A károk ez esetben borzalmasak lehetnek, így érdemes egy profi fodrászra bízni a munka nehezét.

A természetes hatást ráadásul nem is olyan könnyű elérni, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Bár csodás hajszínek köszönnek vissza a hajfestékek dobozairól, az eredmény rendszerint eltér attól, ami ott látható. Egyrészt sokat számít a tincsek eredeti tónusa, másrészt pedig egyetlen árnyalattal nehéz egy naturális, kicsit sem mesterkélt tónust kialakítani.

A szőke haj idén természetes formában igazán trendi, a divat előtérbe helyezi az egyszerűséget

Ahogy a sminktrendek, úgy a hajszínek terén egyaránt a természetesség a fő irányvonal. A közösségi média által generált művi hatás népszerűsége után végre megjelennek a naturalista trendek. A csibesárga már rég nem divat, ám a platinaszőke is a háttérbe kerül ebben az évben, hiszen a könnyedebb tónusok veszik át a helyét.

A mézszőke elképesztően meleg érzetet kelt, miközben természetesnek hat

A gyönyörű középszőke tónusok tökéletesen hozzák az elvárt naturális hatást. Kicsit sem túlzó egy mézszínű haj, pláne akkor, ha több árnyalat találkozik egymással. Ezeket a hajszíneket eddig sem rejtegette a divat, ám idén különösen előtérbe kerülnek.

 

A pezsgőszőke minden tekintetet magára vonz

Ha nem szeretnél a különböző tónusok egyvelegével játszadozni, az egyszínű szőke haj éppúgy benne van az idei repertoárban. A lényeg csupán az, hogy semmiképp ne legyenek túlzóan, természetellenesen világosak a tincsek. A pezsgőszőke erre tökéletes példa, az arany középút megtestesítője ez a csodaszép árnyalat.

 

A jégszőke sem tűnt el a divatból, csupán kissé átalakult

A hidrogénezett hajszín kissé természetellenes hatást kelthet, ha egy az egyben az egész frizura megkapja a jeges árnyalatot. Ám a profi fodrászok csodásan tudnak trükközni a tónusokkal, pillanatok alatt naturálisabb hatást érnek el még a fehérbe átmenő hajszín esetén is. Idén egy kis melegebb melírral, valamint sötétebb tövekkel tarkítva lesz trendi.

 

A napszítta hatás a legmenőbb és a legtermészetesebb

Balayage technikával mára remekül lehet hozni a tipikus, nyári napszítta frizura hatását. Ennél a módszernél a fodrászok több árnyalattal dolgoznak a hajon, s mivel az eredeti hajszínben is felbukkannak különböző tónusok, roppant természetes hatás érhető el vele.

Az idei év sztárjai garantáltan ezek a visszafogott szőke tincsek. Igaz, ebben az esetben nem teljes festést kap a frizura, első ránézésre pedig inkább hajaz a barnára, ám sötétebb hajú lányoknak zseniális trükk egy kis szőkeség elérésére.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés