A balayage évek óta az egyik legnépszerűbb technika a hajfestés terén, sokkal finomabb fény-árnyék játékkal él, mint a szimpla melír, ezért természetesebb hatást kelt. Idén az éles átmenet helyett a finom, szinte árnyalati különbségek hódítanak.

hirdetés

A balayage technika pár éve robbant be a frizuradivatba, és egy darabig párhuzamosan futott az ombré festéssel. Ám egy idő után leváltotta a túlságosan erős, kontrasztos átmenetet, manapság pedig a legtöbben ezt választják, ha nem szeretnének a tőfestéssel bajlódni, mégis valami újdonságra vágynak.

Roppant hasznos, hiszen nem kell vele havonta látogatni a fodrászt, mégis ápolt, rendezett hatást garantál. Természetesen vannak olyan verziók, melyeket a szakemberek kifejezetten úgy komponálnak meg, hogy napszítta hatást keltsen. Ezt a látszatot legtöbbször pár tincs kivilágosításával érik el. Az ügyesen elhelyezett fény- és árnyékhatások optikailag teltebbnek, dúsabbnak mutatják a frizurát.

Szuper nőies a balayage hajfestés: ezek a legszebb színátmenetek tavaszra

A tavaszi szezonban sem kell elbúcsúzni a balayage festéstől, ám ahogyan a sminktrendeknél, itt is inkább a természetesség érvényesül. A sötétebb barna hajszíneket nem kell nagyon kivilágosítani, elég, ha csupán pár fakóbb, karamellás részt készít a szakember.

A szőke frizura is feldobható ezzel a technikával, a világos színben remekül mutatnak a pár árnyalattal finomabb tincsek.

A rezes árnyalatok szintén szóba jöhetnek, melyek a barnában mutatnak a legszebben. Krémes, lágy eredményt garantálnak, mégis megmarad a természetes hatás.

A világosítás érintheti a hajvégeket, vagy a hajtöveknél éppúgy felbukkanhatnak a nagyobb fényerejű tincsek. Utóbbival még jobban felerősíthető a napszítta hatás.

Bár a természetesség a fő irányvonal, az egészen szőke verzióktól sem kell elbúcsúzni. Továbbra is jelen vannak a kevésbé naturális festési technikák, így a barna frizurában simán megjelenhetnek az egészen szőke részek, főként a hajvégeken.

A balayage frizura most szó szerint minden formában divatos, ám a legjobb választás az egészen finom, napszítta hatású frizura. Roppant könnyű rendben tartani, és a festék sem károsítja annyira a tincseket. Ha pedig hullámosan viseled, azzal növelheted a haj textúráját, sokkal többnek, dúsabbnak fog tűnni a hajviselet.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés