A midiszoknya kortalan, sokoldalú darab, amit nem nehéz divatosan variálni, ezért választja sok nő 50 év felett. Izgalmas, vagány és elegáns öltözékekben is ott a helye, könnyűszerrel nőiessé varázsolja az összképet.

hirdetés

A midiszoknya nem csak letisztult stílusban mutat jól, rengetegféle verzióban kombinálható divatosan, így ötven év felett sem muszáj kizárólag a lágy színekre és a visszafogottan nőies összeállításokra hagyatkozni.

A hosszú fazon roppant diszkrét, ugyanakkor előnyösen formálja az alakot, ha jól passzol a sziluetthez. Az A vonalú szabások és a lengén bővülő, ráncolt anyagok jótékonyan slankítják a csípőt és a karcsú derékvonalra helyezik a hangsúlyt.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Az egyenes kialakítású szoknyák nyújtják a lábakat, különösen a hasítékkal ellátott darabok, míg a fényes felületű, csillogó megoldások optikailag kerekebbé varázsolják a szögletes, atletikus csípővonalat.

Az átlapolt kreációk előnye, hogy szépen karcsúsítják az alakot, a több darabból szabott, vízszintes szabású verziók pedig elvesznek a lábak hosszából, így kifejezetten magas nőknek ajánlottak, az arányok helyrebillentésére.

Ha a felsőtest rövid, a csípő hangsúlytalan, és ezáltal túl hosszúnak tűnnek a lábak, az alulra helyezett vízszintes vonalak egyensúlyt teremtenek.

Alacsony termet és rövid lábak esetén viszont a hosszában ráncolt, magas derekú fazonok a legelőnyösebbek, melyek nem a vádli legszélesebb részénél vágják el a test vonalát. Előnyös lehet az előre helyezett hasíték vagy a boka fölé érő kialakítás.

Mindenféle testalkatra létezik megfelelő midiszoknya, amely nőies szintre emeli az öltözéket. A legjobb, hogy kényelmes, vagány és elegáns stílusban egyaránt viselhető, persze nem mindegy, mivel kombinálja az ember lánya. Ötven felett éppúgy meg lehet bolondítani az öltözéket néhány izgalmas elemmel, ami szuper sikkessé teszi a megjelenést.

Midiszoknya 50 év felett: egyszerű variációk divatosan, stílusosan

A midiszoknya számos előnnyel bír, az egyik közülük, hogy kifinomult és merész stílusban egyaránt kombinálható.

Egyszerűen nagyszerű

A biztonsági játékosok számára is rengeteg lehetőséget tartogat a midiszoknya, ami letisztultan nőies és sportos, kényelmes formában úgyszintén viselhető ötven év felett.

A bézs és drapp színű szoknyák késő tavasztól kora őszig kihasználhatók, hiszen a neutrális és élénk árnyalatokkal egyaránt jól összeférnek.

A derékban karcsúsított darabok még egy szimpla atlétával is nőiesen mutatnak, olykor egy vastag öv és csinos szandál elegendő a sikkes összkép kialakításához.

A keresztben csíkos, térdig érő fazonok ugyan kiemelik a csípő vonalát, és enyhén szélesítik a sziluettet, ám tökéletesen megteremthető az egyensúly egy karcsúsított szabású blézerrel vagy lezserebb inggel.

A maxiszoknya ideális lehet azok számára, akik nem szeretik előtérbe helyezni a lábaikat, mindegy, hogy a visszerek vagy a megereszkedett bőr takarása a cél, a lenge, szellős fazon nagy melegben éppúgy kényelmes viseletet biztosít.

A finom színharmónia, a lágy anyagok kombinálása már önmagában fokozza a nőiességet, így a hosszú szoknya inkább emeli, semmint lerombolná a megjelenés fényét.

Az edzőcipő sem idegen egy ilyen összeállításban, rohangálós napokon és a nyaralás ideje alatt éppúgy remek választás lehet egy ilyen könnyed, felszabadult hangulatú szett.

Merész színkombinációk finoman összehangolva

Az élénk tónusokat és a vidám nyári mintákat sem lehetetlen finoman összehangolni, elkerülve a harsány túlzásokat.

Elég csak kiragadni egy színárnyalatot a midiszoknya mintázatából, és arra fektetni a hangsúlyt a színritmus kialakításakor. Ha a kiegészítőkben éppúgy visszaköszön, nem lesz túl sok, vagy émelyítően színpompás az összeállítás, sokkal inkább elegáns képet mutat a megjelenés.

A narancssárga és a pink kombinációja elsőre merész húzásnak tűnik, de a letisztult fazonok és a hosszú szabású szoknya bőven tesz róla, hogy ne kaotikusan bazári, hanem nőies legyen az összkép. Ehhez a finom anyagok éppúgy hozzájárulnak.

Barnával, bronzzal és aranyszínnel valamivel visszafogottabb a vibráló narancssárga, biztonsági játékosoknak ezt a verziót ajánljuk.

A lágy és a domináns, erős tónusok egyaránt finomabbnak mutatkoznak monokróm összeállításban, így az sem hat túlzóan, ha az uralkodó színek mellett még egy kis minta is megbolondítja az öltözéket.

A kilencvenes évek stílusa roppant divatos az idei nyári szezonban, és miért ne lehetne játékosságot csempészni az egyszerű, midiszoknyás szettekbe? Ötven év felett éppúgy érdemes kísérletezni a meglepő stílusmixekkel, hangulatokkal, hiszen lehet úgy divatosan variálni az eltérő elemeket, hogy azok előtérbe helyezzék a személyiséget.

A passzrészes póló remek összhangot teremt a mintás szoknyával, a retró hangulatú fehér kiegészítők pedig frissé, ellenállhatatlanul vidámmá teszik a megjelenést.

Klasszikus stílus divatos mintákkal

A letisztult, klasszikus stílusba szintén beleférnek az üde nyári mintázatok, nem fog túlfutni az eredmény a hétköznapi elegancia határán. Az egyszínű, lenge ingek és blúzok remekül ellensúlyozzák a feltűnő printek dominanciáját. Egyszerű és visszafogott marad az összkép, ami a midiszoknya nőiességének éppúgy köszönhető.

A klasszikus nőiesség cseppet sem sérül, ha az ing és az elegáns szoknya vagy a póló-szoknya kombinációját visszafogott, semleges színű sportcipő töri meg. Ám itt nagyon fontos, hogy a lábbeli és a felső fazonja teljesen letisztult, vagyis roppant egyszerű legyen.

Egy csipetnyi csillogás

Idén nyáron a nappali stílusba is belefér a csillogás, sőt, lazán keverhető a lezser hangulatú darabokkal. Bár a fényes felületű és a flitteres szoknyákkal nem árt óvatosan bánni, mert könnyen szélesíthetik az alakot, egyszerű összeállításokba ültetve nem hatnak túlzóan.

A póló-szoknya párosa egyszerűen nagyszerű, pláne, ha szatén vagy flitteres anyag bolondítja meg az összeállítást.

A játékos, trendi stílus kortalan a divatban, az számít, ki mivel tud azonosulni, és kinek mi áll jól, ha ezek az alapvető dolgok jól működnek az öltözékben, a merész stíluskeverés sem lő túl a célon. A midiszoknya ötven felett sem csak egyhangú stílusban jelenthet meg a szettekben, bátran variálhatók kreatív módon.

Kiemelt kép és cikkfotó: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés