A midiszoknya nemcsak nőies és sikkes, de kifejezetten komfortos viselet is nyáron, noha nem árt vigyázni azzal, hogy mivel kombinálod. Ha így viseled, garantáltan nem nyomja össze az alakod.

hirdetés

Midiszoknya viselése nyáron nőiesen, előnyösen

Egy csinos midiszoknya mesterkéltség nélkül varázsolja nőiessé a megjelenést. Az elmúlt évtizedekben már számtalan alkalommal kapta fel a divat a lábszárközépig érő fazonokat, ugyanis nem csak sikkes hatást eredményeznek, hanem kifejezetten komfortos, munkahelybarát ruhadarabnak számítanak.

Azt gondolhatnánk, hogy a helyzet rendkívül egyszerű, hiszen itt van egy fantasztikusan csinos ruhadarab, amivel tényleg nem lehet mellényúlni a hétköznapok során. Sokan azonban mégis tartanak a midi hosszúságtól, hiszen egy rosszul megválasztott fazonkombináció esetén a cseles szabás egy pillanat alatt összetömörítheti az alakot, lerombolhatja a nőies összképet. Szélesítő hatása azonban nem törvényszerű, mindig attól függ, mivel és hogyan variálod az adott darabot.

A galériában mutatunk néhány apró részletet, amelyek döntő elemei a nyári összeállításoknak. Ha ezekre odafigyelsz, elkerülheted a midiszoknya előnytelen optikai hatását, vagyis az A vonalban bővülő kialakítás nem nyomja össze a sziluettet.

 

A legegyszerűbb öltözködési trükk, ha natúr árnyalatú lábbelivel párosítod a midi fazonú szoknyát. Ilyenkor a lábak hosszabbnak tűnnek, a szett abszolút nyújtja az alakot. Ennek köszönhetően nincs erős kontraszt, ami a trendi bokapántos szandálok esetében rendkívül fontos.

Ha monokróm, egyszínű szettben viseled a midiszoknyát, szintén sokat csalhatsz az eredményen. A passzoló árnyalatok akadálynélkül vezetik a tekintetet, nem törik meg a test vonalát, ezáltal szépen nyújtják a sziluettet. Ilyenkor a kiegészítőkkel érdemes trükközni egy kicsit, a merészebb darabokkal igazán nyári hangulatot teremthet a megjelenés.

Nagyon fontos, hogy a derékvonal hangsúlyossá váljon, különösen akkor, ha a szoknya, illetve a mellé társított blúz egyaránt bővebb fazonú. A felső semmiképp ne lógjon rá a szoknyára, ügyelni kell arra, hogy a legkarcsúbb területet helyezze fókuszba a látványos kontraszt.

Ha különleges topokkal kombinálod, a midiszoknya egészen más hatást kelt. A feltűnőbb felsők terelik a figyelmet arról, hogy a szoknya épp a lábszárközépnél vágja el az alakot. Az örök klasszikus pedig nem más, mint a magas sarkú cipő, amely optikailag szépen nyújtja a lábakat, ezáltal szuperül ellensúlyozza a midiszoknya alaktömörítő hatását.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés