Egyszerű alaknyújtó öltözködési praktikák, amelyek könnyedén bevethetők alacsony termet esetén. Csak néhány apró részletre kell figyelni a nyári szettek összeállításakor.

hirdetés

Alkattól függetlenül fontos, hogy az adott szett ne tömörítse össze az alakot, alacsony termet esetén azonban még nagyobb hangsúlyt kell helyezni a ruhadarabok előnyös összeboronálására. Sokszor az apró részleteken, a fazonon vagy akár a színeken múlik a kifogástalan összkép.

Az őszi-téli időszakban szuperül lehet trükközni a kabát hosszával, a magas derekú nadrágokkal, ám az ember lánya nyáron sem marad szuper alaknyújtó praktikák nélkül. A melegebb hónapokban éppen olyan zseniális trükkökkel lehet mesterkedni, és ezúttal sem a magas sarkú cipők bizonyulnak a legütősebb megoldásnak.

A blogger videóban mutatja meg a leghasznosabb tippeket, amelyek könnyedén bevethetők alacsony termet esetén, s optikailag látványosan nyújtják az alakot.

Öltözködési praktikák, melyek jól jönnek alacsony termet esetén

A nyári időszakban az igazi alaknyújtó jolly joker darabok egyértelműen a magas derekú rövidnadrágok. Ahogy a hosszú farmerek és az elegáns pantallók esetében, úgy a rövid verziókkal kapcsolatban is kijelenthető, hogy a magas derékszabás bizony hosszabbnak láttatja a lábakat. Ez az aprócska trükk különösen jól jön alacsony termet esetén, ugyanis a derékvonal hangsúlyozásával nyúlánkabbnak hat a sziluett.

Nem csupán a nadrágokkal lehet mesterien trükközni, a blúzok és topok között szintén vannak remek alakformáló alternatívák. Az aszimmetrikus, félvállas felsők például abszolút hozzájárulnak az alaknyújtó hatáshoz.

A lábbelikkel szintén ügyesen lehet ellensúlyozni az alacsony termetet, és nem feltétlenül kell magas sarkú cipőt választani a hosszabbnak tűnő lábak érdekében. A natúr, testszínű szandálok, papucsok és cipők segítségével könnyedén nyújtható az alak. A titok abban rejlik, hogy a bézs árnyalatnak köszönhetően a cipő pántja nem teremt erős kontrasztot, ezáltal nem töri meg a lábakat a bokánál.

Hatalmas táskák helyett érdemes közepes méretű darabokat választani az aktuális szettek mellé. Habár manapság ismét divatosak a nagyobb méretű kiegészítők, az efféle táskák könnyedén összetömöríthetik az alakot.

A legegyszerűbb praktika a monokróm vagy legalábbis közel azonos tónusú holmik kombinálása. Az egyszínű szettek nem akasztják meg a szemet, nem teremtenek erős kontrasztot, ezáltal optikailag nyújtják az alakot.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés