Első blikkre a fehér atléta elcsépelt, snassz holminak tűnhet, de ha belegondolsz, hogy milyen sokoldalúan kombinálhatod lezser, elegáns és nőies darabokkal, máris megnyer magának az új trend.

hirdetés

Szinte minden nyáron ott kallódik a kínálatban a jó öreg fehér atléta, csak többnyire nem kerül reflektorfénybe, így könnyen átsiklik rajta a tekintetünk. Korábban előfordult már, hogy piedesztálra emelte egy-egy luxusmárka – legutóbb a Prada –, ebben a dicsfényben sütkérezve pedig jobban el tudta adni magát. Ám, ha az előnyeit nézzük, teljesen mindegy, hogy díszeleg-e rajta logó, vagy sem, a legolcsóbb fajta is ugyanazt tudja: elképesztően jól lavíroz a stílusok között.

Idén nyáron külön trend fényesítgeti a fehér atléta renoméját, hogy észrevegyük, milyen sok lehetőség rejlik ebben az egyszerű darabban. Pontosan az a legnagyobb előnye, amit sokan a hátrányának gondolnak, mégpedig, hogy snassz, semleges holmi, így gyakorlatilag bármivel összeboronálható. Lehet rá sportos, lezseren elegáns, nőies vagy retró összképet építeni, nagyon meg sem kell erőltetni a fantáziánkat, hogy változatosan kombináljuk.

A fehér atléta örök trend, nem telik felette az idő: csak most jobban előtérbe kerül

A fehér trikó időtlen darab, mindegy, épp milyen irányba tart a divat, mindig aktuális marad, hiszen a legtöbb új trend könnyedén kooperál vele. Nyilván, nem az alkalmi stílus a terepe, de a mindennapi eleganciában simán feltalálja magát.

Könnyed, lenge nadrágokkal, farmerekkel, sportos kialakítású pantallókkal kombinálva éppúgy remekül mutat, mint rövidnadrágokkal, szoknyákkal, blézerekkel. Trikószabású bodyt is választhatsz, a lényeg, hogy ne legyen feliratos vagy mintás.

A fehér atléta az egyik legmenőbb nyári trend idén, hiszen szinte végtelen variációban viselhető. Jól passzol a most divatos napernyőcsíkos ingekhez, a kilencvenes évekből átemelt farmersortokhoz, és zseniális összhangot teremt a lenvászon cuccokkal.

Ott a helye a strandszerelésekben, a partihoz szabott, nőiesen lezser öltözékekben, elbírja a csillogást, az élénk színeket, a feltűnő ékszereket, miközben a csendes luxus letisztult stílusában is otthonosan mozog. Izgalmasabbá teheted a látványt, ha hátul kivágott trikót választasz, ami elölről olyan, mint bármelyik szimpla atléta.

Amikor a szimpla fehér póló már túl melegnek bizonyul, színre léphet a fehér atléta, ami szinte játszva idomul a sikkes szettekhez.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés