Kevés olyan darab akad, ami kortól és testalkattól függetlenül sokaknak jól áll, talán ezért is lett a vintage hangulatú nyári trendek egyik nagy kedvence a gombos ruha.

hirdetés

A hatvanas évek stílusjegyei nem először bukkannak fel a nyári trendek sűrűjében, idén pedig igazán erős a retró vonal, melynek népszerűségi listáján kiemelt helyet foglal el az egyenes vonalú és a derékban karcsúsított gombos ruha.

Kép: Getty Images.

 

Bár főként midi és maxi fazonban található meg a kínálatban ez a nőies kreáció, már eleve a szabásával megalapozza az alaknyújtó hatást, amire a ruha teljes hosszán végfutó gombsor csak még inkább rásegít.

Elképesztően nőies, és sokféle alakon jól mutat a gombos ruha: imádják a nyári trendek

A retró gombos ruha felfutása már 2018-ban megfigyelhető volt, akkoriban az ujjatlan, szimpla egyenes vonalú megoldások voltak a nyári trendek legkelendőbb darabjai. Idén már rengeteg klasszikus és modern változat kering a divatban, a végig gombos kreációk választéka elképesztően széles.

A derékvonalat fókuszba helyező, lefelé bővülő fazonok, valamint az egyenes vonalú és a mell alatt szabott kialakítások egyaránt szépen formálják a sziluettet, nemcsak elképesztően nőiesek, hanem kiemelik a karcsúbb területeket, a csípő és combok területét pedig diszkréten slankítják.

A hosszú gombsor, valamint az egyenes vonalvezetés az alacsony termetű nők számára is ideális, hiszen hiába térdig vagy lábszárig ér a ruha, optikailag nem nyomja össze, nem tömöríti az alakot.

A teltkarcsú, homokóraalkatok számára a derékban karcsúsított változatok állnak a legjobban, a körtetestalkatú nőknek pedig a mell alatt szabott, derékig szűkített, lefelé pedig ráncolt anyagban bővülő gombos ruhák a legelőnyösebbek.

Képek: anthropologie.com.

 

Amennyiben van a vállrészen egy kis fodor, vagy széles a dekoltázs, az még jobban segíthet egyensúlyba hozni a felső- és alsótest arányait.

Képek: anthropologie.com.

 

Ha néhány gomb nyitva marad a ruha alsó területén, a szolid hasíték hosszabbnak mutatja a lábakat, így ellensúlyozni lehet a midiruhák egyik negatív hatását, miszerint rövidítik és szélesítik a vádlikat.

Akadnak elegánsabb verziók is a gombos ruhák között, melyek irodai öltözéknek simán megfelelnek, a lengébb megoldások pedig a nyári időtöltések nélkülözhetetlen darabjai.

Ha egy kávézó teraszán, vagy a strandra igyekezve, esetleg a nyaralás ideje alatt is a legnőiesebb formádat szeretnéd hozni, egy vintage hangulatú gombos ruha bármikor garantálni tudja a vonzó, sikkes megjelenést.

A nyári divatban egyébként most igencsak nagy szerepet kapnak a gombok, a vintage stílus megidézéséhez jóformán elengedhetetlenek.

Legyen szó ingruháról, kis blézerről, franciás breton topról, a gombok bizony szimpla díszítőelemként és funkcionális részletként éppúgy felbukkanhatnak.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés