A változatos öltözködés a legkevésbé sem azon múlik, hogy hány ruhadarab és kiegészítő tornyosul a szekrényedben, tavasszal ugyanis még több lehetőséged adódik a fazonok és színek izgalmas kombinációjára, így bátrabban elengedheted a fantáziádat.

hirdetés

Szezonváltáskor, különösen tavasszal, sok nő hajlamos túlköltekezni, mintha az új szerzemények számától függne a friss, változatos öltözködés. Pedig az átmeneti időszaknak van egy nagyszerű előnye, mégpedig, hogy gyakran bukkannak fel ugyanazok a sémák a divat irányzataiban. Egy-két új holmival kombinálva a tavalyi blézer, blúz vagy ing sem fog unalmasnak tűnni, ráadásul a klasszikus vonalvezetésű, semleges alapdarabok tökéletesen tudnak idomulni a különféle stílusokhoz.

Gyakran nem a rosszul felépített ruhatár, hanem az ötletek hiánya vezet ahhoz, hogy az évek során felhalmozott ruhaneműk és kiegészítők többsége kihasználatlan marad. Pedig rengeteg olyan egyszerű kreáció akad, amit vagy ezerféleképpen el lehet sütni, és még akkor sem válik egyhangúvá a megjelenés, ha gyakran felbukkannak a szettekben.

Képek: Samir Hussein – Pool/WireImage, John Phillips/Getty Images.

 

Katalin hercegné sem tartja rangon alulinak, hogy többször, csak másféleképpen viselje ugyanazt a ruhadarabot, vagyis abszolút nem igaz a sokszor mentségként hangoztatott mondás, miszerint a stílusos és változatos öltözködés pénz kérdése.

Katalin ugyan megtehetné, hogy minden holmit csak egyszer vegyen fel, de értelmetlen pazarlás lenne, ráadásul, ha valami praktikus, jól mutat és sokoldalúan kombinálható, azt mindenképp érdemes kihasználni. Nem árt olykor újra szemügyre venni a parkolópályára tett ruhadarabokat, mert amennyiben stimmel a méretük, és nincs semmi hibájuk, egy-egy izgalmas kombinációban más fényben tűnhetnek fel.

A változatos öltözködés kulcsa idén tavasszal: bátran mixeld a stílusokat!

Ugyanaz a blúz lehet elegáns vagy sikkesen hétköznapi, attól függően, hogy milyen összeállításban kap helyet. Olykor a kiegészítők, az apró részletek adják meg az öltözék sava-borsát, és lendítik egyik-másik stílus felé az irányvonalat.

Egy szimpla fekete nadrág – ha nem farmer – a mindennapi és az alkalmi szerelésekben egyaránt helyet kaphat, az edzőcipővel is képes barátságot kötni, amennyiben jó érzékkel válogatod össze a fazonokat.

Ugyanakkor a legáltalánosabb szettet is fel lehet dobni egy feltűnő mintázattal vagy izgalmas anyagpárosítással. A kockás szövetnadrág a konszolidált irodai megjelenés alapja lehet, de könnyen lezseren elegáns divatcuccá avanzsálhat, ha mellénnyel, pólóval, netalántán edzőcipővel kombinálod.

Selyemtoppal egészen nőies, míg inggel összeboronálva határozott, üzleti stílusú megjelenést biztosít. A minden alkalomra jó, fekete nadrágkosztüm elemeit is ötletgazdagon cserélgetheted, a blézer más szerelésekben éppúgy brillírozhat, akárcsak a mindenhez passzoló, egyszerű fekete nadrág.

A sportos lazaság sem áll távol ezektől a daraboktól, néhány kiegészítővel egészen más irányba viheted el a megjelenésed stílusát.

Ha már irodai szett, a fehér blúz formális és business casual típusú öltözékekben egyaránt megállja a helyét, de éppúgy a romantikus és a laza, hétvégi szerelésekkel is kompatibilis.

Az újonnan vásárolt nőies egészruha szintén sablonossá és unalmassá válhat, ha mindig ugyanúgy viseled. Bátran váltogasd a kiegészítésére szolgáló fazonokat, így más-más hangulatot közvetít majd az összkép. Míg magassarkúval, blézerrel összeboronálva szolidan nőies, bakanccsal, kardigánnal és dzsekivel összepasszítva hanyagul romantikus lehet az öltözéked.

A bézs vagy drapp árnyalatokból álló monokróm szettek mindig betalálnak, de egy idő után túl egyhangúvá válhat a megjelenés, ha mindig ugyanúgy, ugyanazokat az egytónusú holmikat kombinálod össze. Vigyél bele egy kis csavart lágy tejszínű tónusokkal. Akkor is megmaradhatsz a jól variálható semleges színeknél, ha kilépsz a monokróm összhangból, és a homokszínű nadrágot fekete-fehér felsővel bolondítod meg. Ebben a képsorozatban rengeteg opciót találsz, hogyan lehet ugyanazokat a darabokat más-más verziókban, változatosan viselni.

A tavaszi ruhatárban szinte mindig helyet kapnak a hosszú ruhák, a színes pólók, a mintás és szimpla blézerek, illetve a lenge szoknyák. Ezeket a darabokat szintén többféle stílusban sütheted el, a divatblogger fotói csupán néhány ötletet vetnek fel.

Kiemelt képek: Getty Images.

Cikkfotók: Samir Hussein – Pool/WireImage, John Phillips/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés