A hosszú szoknya kifejezetten előnyösen mutat, ha megfelelő kombinációban viseled. Nem kell aggódnod amiatt, hogy lerombolja a nőies vonalakat, ha ezekre odafigyelsz.

hirdetés

Az idei év egyik legnépszerűbb tavaszi darabja egyértelműen a maxi szabású szoknya, amely nem csak divatos, igencsak megosztó viseletnek is számít a nők körében. Sokan kifejezetten tartanak a hosszan lehulló anyagtól, az általános vélekedés szerint ezek a fazonok durván összenyomják az alakot, alacsonyabb termet esetén pedig szóba sem jöhetnek. Bár a hosszú szoknya nem minden kombinációban szerencsés választás, azért a helyzet nem ennyire fekete-fehér.

Ám nem feltétlenül kell parkolópályára tenni a sikkes, trendi szoknyákat, hiszen a hosszú fazonokkal éppúgy lehet trükközni, sőt, az alaknyújtó összhatásnak sem szabnak gátat megfelelő szettekbe ültetve. Tény, hogy vékony a jég és könnyű velük hibázni, ám egy kis odafigyeléssel a nőies testalkat nem veszíti el formáit, a szoknya egyáltalán nem rombolja le a csinos vonalakat. Mutatunk néhány fontos részletet, amire nem árt nagyobb fókuszt helyezni ahhoz, hogy a hosszú darabok előnyösen formálják az alakot.

Előnyösen mutat a hosszú szoknya, ha ezekre odafigyelsz

A kabáttal könnyű bakizni

A tavaszi időjárás változékonyságából adódóan sokszor szükség lehet még vékony kabátra. A hosszú verziók nagyon divatosak idén, a francia nők kedvenc fazonja, a ballonkabát totálisan meghódította a trendeket. A kabátka hosszával azonban nem árt vigyázni, ha hosszú szoknyára esik a választás.

Ahhoz, hogy az összeállítás előnyös legyen, nagyon figyelni kell arra, hogy a szoknya ne lógjon ki túlzottan a kabát hossza alól. Ha ez nem megvalósítható, és a csinos maxiszoknya anyaga látványosan kikandikál, célszerű inkább rövidebben szabott kabátot választani. Ennek köszönhetően a derékvonal nagyobb fókuszt kap, a megjelenés nem veszít nőiességéből.

Képek: Streetstyleshooters/Christian Vierig/Getty Images.

 

Ne tűnjön el az alakod!

A bő szabású blúzok és ingek, de még az oversize pulcsik is magabiztosan vezetik a népszerűségi listákat. Elképesztően kényelmesek, miközben abszolút hozzájárulnak a sikkes, divatos külső megteremtéséhez. Azonban van egy hátulütőjük, hogy előnytelen kombinációban bizony csúnyán lerombolhatják a csinos alakot.

Egy bővebb vonalvezetésű szoknya mellett sem tilos oversize holmikat viselni, csupán arra kell odafigyelni, hogy ne mutasson zsákszerűen a szett. Ha semmilyen karcsúsítás nincs az összeállításban, eltűnnek a nőies vonalak. Mindenképpen célszerű betűrni a felsőt, ezáltal a derékvonal nagyobb hangsúlyt kap.

Képek: Streetstyleshooters/Christian Vierig/Getty Images.

 

A derékvonalon a hangsúly

És ha már a derékvonal hangsúlyozása szóba került, nem mehetünk el annak hogyanja mellett sem. A hosszabb szabású felsőket mindenképpen célszerű betűrni a szoknya alá, legyen szó bármilyen maxi fazonról. Hiába kerül a felsőre egy öv karcsúsító szándékkal, a felső aljának és a szoknyának a találkozása megtöri a test hosszanti vonalát, ezáltal szélesebbnek láttatja az alakot. Egészen más hatást kelt az összkép, ha az öv jelenti a választóvonalat.

Képek: Edward Berthelot/Christian Vierig/Getty Images.

 

Egy öv csodákra képes

Nem csupán magán a szoknyán lehet öv, akár egy blézer is szépen szűkíthető ezzel a módszerrel. A hűvösebb napokon mindenképpen szükség lehet egy könnyed zakóra, ám ezeket nem érdemes csak úgy lógva hagyni.

Egyszerű kendővel, a blézer saját megkötőjével vagy egy övvel egyaránt szépen karcsúsítható a felső, a megfelelő kombinációban pedig ez az összeállítás tényleg szuperül mutat!

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A színharmóniára azonban nem árt odafigyelni, folytonosabbnak tűnik a testvonal, ha nem „szabdalják fel” éles kontrasztok, illetve a szoknya fazonjával éppúgy elérheted, hogy megvalósuljon az alaknyújtó, karcsúsító hatás. A pliszírozott szoknyák hosszanti vonalai optikailag nyújtják a lábakat, különösen, ha a derékvonalat picivel feljebb helyezed. Apró csalás, de rengeteget számít, például, ha a derék legkeskenyebb területére, a derékcsúcsra kerül az öv, vagy magas derekú szoknyát választasz.

Az sem lényegtelen, hogy a maxi fazon hol „vágja el” széltében a lábakat. A karcsú bokánál vagy a zömök vádlinál? Nem szerencsés, ha a legszélesebb területek kerülnek hangsúlyba, ezért a csípő és a combok környékén érdemes kerülni a vízszintesen elhelyezkedő mintázatokat. A térd alá érő midiszoknyák a vádlikat teszik fókuszba, így akkor a legelőnyösebbek, ha nem túl szélesek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Christian Vierig/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés