A térdig érő szoknyafazonokat sokan unalmasnak tartják, pedig sokoldalúan és sikkesen variálhatóak. A midiszoknya kialakításának köszönhetően elképesztően praktikus és nőies, hiszen eltakarja a kritikus területeket, miközben szépen formálja az alakot optikailag. Valódi kincs, ami idén sem maradhat ki a trendek közül!

hirdetés

A divat sokáig a szoknyák lerövidítését szorgalmazta,  ennek fényében a tervezők egymás után jelentkeztek a lábat szabadon hagyó darabokkal. A hatvanas években Mary Quant egy szempillantás alatt átformálta a konszolidált öltözködést, hiszen megalkotta a sikkes miniszoknyát, ami eleinte hatalmas felháborodást keltett.

A fiatal lányok az utóbbi időben igyekeztek minél több bőrfelületet szabadon hagyni, hiszen a hosszabb fazonokat a korosodó nőkkel azonosították. Sokszor a tervezők is rátettek erre egy lapáttal: Karl Lagerfeld a kilencvenes évek derekán falatnyi szoknyákat tervezett, amelyeket rövidre szabott kosztümkabátokkal egészített ki.

Bár a villantós ruhadarabok nem tűntek el a süllyesztőben – sőt, idén is rendkívül divatosak -, az utóbbi években megjelentek a midifazonok, amelyek finom nőiességgel fűszerezik meg a megjelenést.

A midiszoknya megunhatatlan klasszikus

A midiszoknya az elmúlt szezonokban levetette magáról az ódivatú jelzőt, és manapság már kifejezetten trendi darabnak számít. Bármilyen anyagból készülhet, a sikkességét még a nehézkes bőrutánzatok sem képesek lerombolni. Díszíthetik különféle minták vagy gombok, és még csinosabb, ha egy hangsúlyos öv is felkerül rá. A hasítékkal izgalmassá varázsolt kreációk sokkal több vagányságot csepegtetnek az összeállításba.

 

A midi évek óta porondon van, mégsem számít unalmasnak, hiszen a tervezők mindig kitalálnak valami finomságot, amitől ismét kedvenccé válik. Idén nagyon népszerűnek számítanak a farmerból készült szoknyák – a márkák a kilencvenes évek stílusjegyeit melegítették újra, így térdig érő fazonokkal úgyszintén találkozhatunk.

 

Ha szeretnéd fokozni a midifazon játékosságát, akkor válassz oldalt, vagy elöl felhasított darabot, amiből szexisen kivillannak a lábak.

 

A derékhangsúlyos darabok sem maradhatnak ki a sorból, az övvel kiegészített kreációk szinte vonzzák a szemet, és a sziluett előnyös részeire irányítják a figyelmet.

 

A szaténszoknyák népszerűsége az elmúlt években egy szemernyit sem csillapodott, így a tavaszi-nyári trendek között is találkozhatunk a fényes anyagú megoldásokkal. Prímán muzsikálnak egyszerű fehér pólóval vagy inggel, ám a színesebb felsőrészekkel egyaránt trükközhetsz, ezektől igazán vibrálóvá, pajkossá válik a megjelenés.

 

A csíkos ruhák egy pillanat alatt felpezsdítették a divatot a hetvenes években, és különféle színkombinációk születtek, melyek divatba hozták a játékos, vidám öltözködést. A meglepő tónuspárosítások ismét felütötték a fejüket, a színkavalkádot pedig csak tovább fokozza a minták mixelése. Ha nem szeretnél túlságosan harsány szerelést, akkor színharmóniával teremtheted meg az egyensúlyt.

 

A kellemesen simogató anyagok is előkerülhetnek: a pamutból készült szoknyák például nagyszerűen illeszkednek a nyári szezon egyik kedvenc kelméjéhez, a lenvászonhoz.

 

A buklé sem maradhat ki a felsorolásból, ebből az anyagból a Chanel ihlette fazonok számítanak közkedveltnek, ezért a egyenes szabású darabokat keresd. Számos üzletben találhatsz hosszú gombsorral díszített midiszoknyát. A színeket ebben az esetben sem érdemes hanyagolni, a meglepő párosítások minden szettet felpezsdítenek.

 

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Mathis Wienand,  Streetstyleshooters, Edward Berthelot, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés