A stílusos, nőies öltözködés nem megugorhatatlan álom, ezek a tippek segítenek kifinomultabbá tenni a megjelenést. Sokszor csak apróságokon múlik a könnyed, lenyűgöző összkép.

hirdetés

A különböző divatfotókon, a magazinok címlapján és az Instagramon rengeteg stílusos, sikkes nő látható. A divatdömping nem csupán folyamatos vásárlásra hajlamos késztetni az embert, de sokan a tökéletesen beállított képek láttán úgy érzik, hogy ők bizony nem olyan stílusosak, mint a fotón látható hölgyek.

A letisztult eleganciához, a nőies eredményhez azonban nem kell sem Insta-sztárnak, sem modellnek vagy színésznőnek lenni. Egyszerű, apró részleteken múlik, hogy milyen lesz az összhatás. Vannak, akik éppen azzal szúrják el, hogy túlgondolják a nőies stíluselemeket. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy a kevesebb néha több. Az öltözködésben ez az elv abszolút érvényesül.

A divatblogger szuper tippeket ad a videójában. Szerinte a sikkes, stílusos külső nem csupán az utcának, a munkahelynek szól, ez tulajdonképpen egy életérzés. Úgy véli, nem lehet nőies és kifinomult az, akit otthon kész forgatag vár. Ahhoz, hogy valaki tényleg stílusossá váljon, kívül-belül át kell alakulnia. Éppen ezért otthoni variációkat is mutat, amelyek valóban feldobják a megjelenést.

 

Egyszerű tippek, melyektől tényleg stílusos lesz az öltözködés

A ruha anyaga sokat nyom a latban

Nem meglepő, mégis kevesen gondolnak rá első körben, hogy a ruha anyaga milyen sokat számít a nőies, sikkes megjelenés szempontjából. Célszerű a légies, könnyed holmikat előtérbe helyezni. A blogger például gyakran visel selyemhatású cuccokat, amelyek csillogásukkal, finomságukkal abszolút elegánssá teszik az összképet.

A színekkel szuperül lehet játszani

Nem kell mélyen a zsebbe nyúlni ahhoz, hogy valóban kifinomult legyen a külső. A színekkel szuperül lehet trükközni, nagyon meglepő, hogy milyen sokat jelent a viselt ruhák árnyalata. A natúrszínek egyértelműen elegánsabb, visszafogottabb hatást keltenek.

Az sem mindegy szerinte, hogy milyen színek és hogyan találkoznak a szettben. Például célszerű egy világos, egy sötét és egy natúr tónust összeboronálni a stílusos eredményhez. Ez a kombináció szuper kontrasztot teremt, miközben nem vesz el a megjelenés eleganciájából.

A kiegészítők cseppet sem feleslegesek

Habár a legtöbben azt gondolják, hogy a ruha adja a stílust, a kiegészítők legalább annyira fontosak. Sokan hajlamosak órákat tölteni a tükör előtt a nadrágok és blúzok próbálgatásával, majd az utolsó pillanatban lekapják az első táskát a polcról, ami lehet, hogy nem igazán passzol az összképhez.

Egy öv, egy csinos kis táska, egy színes, könnyed anyagú selyemkendő vagy épp néhány ékszer még a legegyszerűbb szettekből, a legszimplább alapdarabokból is képes elegáns, sikkes, stílusos összeállítást faragni. Ezekből bizony célszerű több változatot beszerezni, ugyanis az öv vastagsága vagy a táska anyaga éppúgy befolyásolhatja, hogy mennyire lesz összhangban az eredmény.

 

Egy kis smink többet ad, mint gondolnád

Tény, hogy a természetességnél nincs szebb és vonzóbb, azonban egy finom smink látványosan fel tudja dobni a megjelenést. A stílusos összképhez sokszor nélkülözhetetlen egy könnyed makeup, ugyanis némi kozmetikumnak köszönhetően már az önbizalom, a kiállás is egészen más szintre lép.

A blogger szerint elég csak néhány apróságra figyelni ahhoz, hogy ragyogjon a kisugárzás. A szépítkezés során a haj, a smink és a bőrápolás is kerüljön sorra. A bőr ne legyen száraz, ez természetesen nem csak az arc területére vonatkozik. Nem feltétlenül kell három réteg smink a tökéletes eredményhez, azonban egy leheletnyi makeupot mindenképpen érdemes feldobni indulás előtt.

A tartás apró részlet, de annál fontosabb

Bármilyen furcsán hangzik, a stílusos öltözködés mellett a testtartás az, ami a sikkes összképhez nélkülözhetetlen. Lehet bármilyen csinos egy ruha, lehet bármilyen szép az anyaga és a színe, a smink szintén lehet tökéletes és ragyogó, ha valaki zárkózottan, görbén tartja magát.

Érdemes figyelni arra, hogy a vállak mindig legyenek nyitottak, a nyakvonal nyúljon meg. A blogger azt is kiemeli, hogy bátran ki lehet emelni a mellkas területét, illetve fokozottan figyelni kell az egyenes háttartásra. A videóban megmutatja, hogy a testtartás minimális változtatásával látványosan kivirul a megjelenés.

Kiemelt kép és cikkfotó: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés