A most divatos szoknyák többsége kortalan darab, így 50 év felett is roppant sikkesen kombinálhatók. A nőiesség mellett a vagány és bohém stílusjegyek sem szorulnak háttérbe, inspirációt adunk a tavaszi trendek legnépszerűbb fazonjaihoz!

hirdetés

Bár akadtak olyan darabok, amelyeket télen sem kellett pihentetni, végre eljött a tavaszi szoknyák ideje, amiket ötven felett is rengeteg variációban lehet viselni. Az idei kollekciók szép számmal kínálnak klasszikus szabásokat, ugyanakkor a kényelmes, sportosan elegáns irányzatokról, valamint a bohém és romantikus stílusokról sem feledkezett meg a divat.

A tavaszi választékban megtalálható szoknyák között nemcsak pimaszul mini fazonok akadnak, hanem a finoman alakkövető és a lágyan bővülő midi és maxi vonalvezetésű kreációk éppúgy felsorakoznak.

Divatos, kortalan szoknyák a szezonban: 50 év felett ilyen stílusosan kombinálhatók

A fazonok terén csak egy-egy apró részletben, az anyagok esetében azonban jobban érzékelhető a változás. A kötött szoknyák továbbra is porondon maradnak, akárcsak télen, ugyanígy a bőrhatású, a szövet és a kordbársony darabok sem kopnak ki a kínálatból.

A farmer-, a tüll-, a szatén-, a tweed- és muszlinszoknya idén tavasszal jobban előtérbe kerül, illetve a vászonanyagú, sportosabb kialakítású zsebes megoldások is megérkeznek késő tavaszra.

Két ellenpólus figyelhető meg a szezonális szoknyadivatban, mégpedig a lefelé szűkülő, valamint a lefelé bővülő szabások, melyek roppant nőiesek és szépen formálják a sziluettet. A rakott és a pliszírozott kreációkat sem engedi el a divat, ám az egyenes és ceruzavonalú szoknyák egy kissé elveszik róluk a figyelmet.

Átlapolt ceruzafazon

Az efféle szoknyák ideálisak ötven év felett, hiszen könnyedén beültethetők a nőies öltözékekbe, mégsem szimpla darabokról van szó, így fókuszelemként is jól működnek.

Ötven felett különösen feldobják a megjelenést, és a ráncolt szabások nagy előnye, hogy diszkréten eltakarják a kis pocakot, ugyanakkor slankítják a csípőt. Teltkarcsú, nőies idomokon éppúgy jól mutatnak, szépen kiemelik a kerekded formákat, miközben optikailag keskenyítik a derekat.

Az átlapolt kialakítás vonalai nyújtják az alakot, így nem muszáj kimondottan magasnak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hosszított szabás tökéletesen álljon.

A test vonalát követő midi- és maxiszoknyák

Rengeteg változatban kaphatók ezek a lágyan szűkülő vagy egyenes vonalú verziók, melyek lezser és nőies stílusban egyaránt roppant sikkesek. A kötött és szövetszoknyák mellett most a farmeranyagú darabok a legdivatosabbak, melyek tökéletes elemei lehetnek a sportosan elegáns szetteknek.

Az efféle megoldások csizmával, félcipővel, valamint magas sarkú lábbelikkel kiegészítve úgyszintén tökéletes összképet adnak, az egyenes szabású farmerszoknyákat azonban sportcipővel is bátran lehet kombinálni.

Klasszikus A vonalú és harangszabású darabok

Ezek a kortalan, időtálló, változatosan viselhető fazonok kortól függetlenül bármelyik nő ruhatárában kincset érhetnek. Lezser pulóverrel, szűk garbóval, inggel, blúzzal vagy blézerrel éppúgy remekül összeférnek, és csodás megjelenést garantálnak.

A lábszárig és bokáig érő szabások egyaránt megtalálhatók a kínálatban, kora tavasszal pedig ezek a kreációk a legalkalmasabbak arra, hogy hosszú szárú csizmával és átmeneti kabátkával együtt kerüljenek be az öltözékbe.

A hosszában hasítékkal megbolondított verziók remekül nyújtják az alakot, és az egyszerű szettekbe is könnyed mozgalmasságot, nőiességet csepegtetnek.

Rakott és pliszírozott szoknyák

A tavaszi divat örökzöld darabjai ezek a szoknyatípusok, melyek combig érő változatban éppúgy felbukkannak a kollekciókban. Sokoldalúan, szinte évekig kihasználhatók, hiszen alapvetően mindig számolnak velük az aktuális trendek.

Idén ugyan egy kissé háttérbe szorulnak a test vonalát követő kreációk mellett, de továbbra is jelen vannak a divat vérkeringésében.

Bohém és romantikus típusok

A tüllszoknyák most a mindennapi öltözékekben is felbukkannak, a tavasz ideális időszak számukra, hiszen roppant jól mutatnak puha kötött pulóverrel, kardigánnal, blézerrel összeboronálva. A csizma és a bakancs sem lóg ki egy ilyen összeállításból, nőies és vagány stílusban úgyszintén sikkesen viselhető az áttetsző rétegekből álló szoknya.

A selymes, fényes anyagú megoldások szintén helyet kapnak a divatban, melyek közül a virágos, lengébb verziók éppúgy szóba jöhetnek tavasszal.

Az aszimmetrikus szabások nyújtják és karcsúsítják a sziluettet, ráadásul bohém, nőies és romantikus összeállításokban is szuperül megállják a helyüket.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés