A trendek jönnek és mennek, néhány felkapott öltözék a nyár folyamán már az elavult, kifutó stílusokat erősíti. A stylist elmondja, melyek azok a ruhadarabok és kiegészítők, amelyeknek ideje búcsút inteni.

hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy időnként újabb és újabb izgalmas divattrendek kopogtatnak az ajtón. A szezonváltás általában rendkívül átformálja a meglévő ruhatárat, ugyanis nem csupán arról van szó, hogy a nyári időszakban a vastag, meleg holmik abszolút háttérbe szorulnak, de az aktuális trendek is alaposan cserélődnek ilyenkor.

Habár ritka az, hogy egy felkapott fazon, árnyalat vagy éppen kiegészítő egyik pillanatról a másikra eltűnjön a divat süllyesztőjében, vannak olyan holmik, amelyek szép lassan eltűnnek a népszerűségi listákról. A videóban a stylist részletesen bemutatja, hogy melyek azok a trendek, amiket a nyár elérkeztével már elavultnak tekinthetsz.

 

Elavult trendek 2023-ban

Az ombre festés már a frizurák terén sem számít trendinek. A stylist szerint pedig az utcai divatból is száműzni fogják az átmenetes darabokat. Az ombre mintázatú holmik az elképesztően népszerű mermaid core trend részeként kerültek be a ruhatárakba. A szakember úgy gondolja, hogy amilyen magas lángon ég most ez a trend, legalább akkora lendülettel fog eltűnni az üzletek kínálatából is.

Azt már régóta tudjuk, hogy az év színe a Viva Magenta, ami egy menő, vibráló pink árnyalat. Azt azonban nem gondoltuk, hogy a korábban elképesztően sikkes nyári tónus, az élénkzöld lecsúszik a népszerűségi listáról. A kissé neonos, merész kiviszín trendje igencsak megosztónak számított, a stylist szerint pedig idén egyértelműen a divat süllyesztőjébe került. Ennek okaként éppen azt említi, hogy csak keveseknek áll jól, ám mindazoknak, akik odáig vannak a látványos tónusért, azt tanácsolja, hogy apró részletekben csempésszék bele az öltözékükbe.

 

A különböző terepholmik szintén búcsúznak a nyári szezonban. Noha a zsebes cargo nadrágok elképesztően trendinek számítottak az elmúlt néhány szezonban, úgy tűnik, ideje a szekrény mélyére száműzni a khaki színű, lezser darabokat.

Az előnytelen nadrágokat szintén érdemes hanyagolni a divatszakember szerint. Hogy mit ért ezalatt? A stylist itt arra gondol, hogy az alacsony derekú pantallók trendje ismét felívelőben van, miközben ez a fazon csupán keveseknek mutat jól az alakján. Éppen ezért nemigen lesz tartós a most ismét népszerűnek számító farmerdivat. Célszerűbb azt szem előtt tartani, hogy melyik verzió teszi igazán előnyössé a lábakat.

Az áttetsző ruháknak, a pizsamára hajazó szetteknek és az utcán viselt, melltartóméretű topoknak szintén búcsút kell inteni idén nyáron, a korábban elképesztően menő trendek hamarosan már az elavult holmik csoportját erősítik.

Kiemelt kép és cikkfotó: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés