A pliszírozott szoknya roppant előnyösen formálja az alakot, sőt, kifejezetten csinosan mutat, ha néhány apróságra odafigyelsz.

hirdetés

Pliszírozott szoknya előnyösen, csinosan

Sokan ódzkodnak a rakott, pliszírozott daraboktól, hiszen úgy gondolják, hogy a ráncolt anyagmennyiség eleve szélesebbnek láttatja az alakot. A helyzeten csak tovább ront, ha a szoknya hossza épp lábszárközépig ér, ugyanis ilyenkor még a magasságból is elvesz jó néhány centit az egyébként igencsak sikkes, trendi ruhadarab.

A feltételezésnek van némi alapja ugyan, ám néhány apró trükknek köszönhetően abszolút nem rombolja le a nőiességet a szezon legnépszerűbb szoknyája. Nagyon nem mindegy, hogy milyen szabásokkal kombinálod a szett részeként, ahogy az is sokat számít, miként viseled az adott darabot.

A vlogger videóban mutatja meg, hogyan és mivel érdemes összeboronálni a pliszírozott midi fazonú szoknyát ahhoz, hogy igazán sikkes és kifinomult legyen az összhatás. Ha ezekre odafigyelsz, garantáltan nem válik előnytelenné a szett.

 

Ahhoz, hogy a midi hosszúság ne nyomja össze az alakot, célszerű magasabb talpú vagy éppen magas sarkú cipőfazont választani a szoknya mellé. Ez egy ősrégi, klasszikus praktika, amit bármikor be lehet venni annak érdekében, hogy hosszabbnak és karcsúbbnak tűnjenek a lábak. A legjobb, ha nem tompa, kerek orrú cipőre esik a választás, érdemes a nyújtottabb megoldások közül válogatni.

Manapság elképesztően divatosak a túlméretezett felsők. Ezek a fazonok a pliszírozott midiszoknya mellett sem tiltólistásak, csak az nem mindegy, hogy miként boronálod össze a két terebélyes darabot. A lényeg, hogy a hosszú, bő anyag ne nyúljon rá a szoknyára, mert akkor csúnyán szélesíti az alakot.

Noha már eljött a menő szandálok és szalmatalpú cipőcskék szezonja, a bokapántos verziókkal nem árt óvatosan bánni. Egyrészt a vastag pánt optikailag tömöríti, „elvágja” a lábakat, ezáltal felerősíti a midi fazon alakromboló hatását. Lábszárközépig érő szoknya mellett érdemes olyan lábbelit viselni, amely nem töri meg az összhatást, sokkal inkább belesimul a szettbe. Az erős színkontrasztokat szintén célszerű kerülni.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés