A kilencvenes évek legmenőbb trendjeit ismét felkapta a divat. Mutatjuk, mely fazonok és ruhadarabok tértek vissza a megosztó korszakból.

hirdetés

A kilencvenes évek időszaka leginkább a megosztó darabok miatt vált emlékezetessé a divat szempontjából. A susogós melegítők és a holdjáró cipők abszolút eluralkodtak az utcákon, ám a furcsa, egyedi holmik mellett a menő, stílusos cuccok is helyet kaptak a repertoárban.

Retró divat a ’90-es évek hangulatában

Most, hogy brutálisan tombol a retró láz, nem meglepő, hogy a kilencvenes évek egyes darabjai is visszatértek a kínálatba. Noha sokan tekintenek divatbakiként arra az időszakra, azért valljuk be, voltak elképesztően sikkes és menő holmik, amelyek még mai szemmel nézve is abszolút megállják a helyüket egy stílusos ruhatárban.

A galériában összegyűjtöttük azokat az emlékezetes kilencvenes évekbeli divattrendeket, amelyek manapság abszolút visszaköszönnek az utcai divatban. A hírességek imádták ezeket a stíluselemeket, a legtrendibb holmikat és kiegészítőket mind a hétköznapok során, mind pedig a vörös szőnyegen bevetették.

 

Ahogy minden retró trend esetében, úgy a kilencvenes évek darabjaival kapcsolatban is elmondható, hogy megújult, letisztult formában térek vissza 2023-ban. A divat hullámzása minden évben, minden korszakban megfigyelhető, a régen stílusos elemek pedig újra és újra megjelennek az utcákon, csupán másabb, modernebb formában.

A minimalista elegáns ruhák például az esküvőszezon legnépszerűbb darabjai, annak idején pedig a vörös szőnyegen tűnt fel gyakran az egyszerű, letisztult fazon. Manapság leginkább púderárnyalatban hódítanak, a kilencvenes években pedig a feltűnőbb színek sem számítottak túlzónak.

A platformtalpú szandálok, cipők és papucsok egy fokkal finomabb, visszafogottabb formát öltöttek 2023-ban, levetkőzték a kilencvenes évek merészségét. A hétköznapi divatban és az elegáns eseményeken éppúgy feltűnnek a vastag talpú lábbelik.

Vannak azonban olyan ruhadarabok is, amelyek az évek múlásával ugyanabban a formában, változatlanul térnek vissza és hódítják meg az aktuális sikerlistát. Az oversize farmerkabát például mit sem változott a kilencvenes évek óta. Aki megőrizte az akkor viselt kedvencét, manapság újra előkaphatja a szekrényből.

Kiemelt kép: Frank Trapper/Corbis via Getty Images/Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images/Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés