Megfelelő torna segítségével a kidülledő pocak szépen formálható. Ez a tízperces változat nem csak hatékony, rendkívül változatos is, persze, csak kiegészítő edzésként éri el hatását.

hirdetés

Egyszerű otthoni torna, ami segít a lapos has elérésében

A pocak területe igencsak kényes. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás egy pillanat alatt nyomot hagy a területen. Ráadásul az még tovább nehezíti a helyzetet, hogy a genetikai adottságok is beleszólnak, hogy egészséges életmód és edzés mellett kinél lesz teljesen deszkalapos ez a terület, hiszen a has lapos vagy ívelt formája örökölt tulajdonságokon is múlik. Az izomzat, valamint a forma csak bizonyos határokon belül formálható. Persze nem lehetetlen ledolgozni a kidülledő pocakot, hiszen a zsírfelesleg megfelelő táplálkozás és életmód mellett eltüntethető, azonban azzal tisztában kell lenni, hogy a gének határozott kereteket szabnak az alakformálást illetően.

A felpuhult, hurkás has azonban semmiképp nem örökletes, így amennyiben az úszógumi és a felgyülemlett zsírréteg okozza a problémát, akár egyszerű otthoni edzéssel is szépen feszesíthető és tónusozható a hasfal. Az erősítő gyakorlatok szuper kiegészítései a zsírégető tornáknak, több különböző edzéstípus kombinálásával abszolút látványos eredményt lehet elérni.

Ez a hatékony hasizomtorna alaposan átmozgatja az izomzatot, ráadásul hatalmas előnye, hogy nem kell lefeküdni és nagy helyet felszabadítani a gyakorlatok elvégzéséhez. Minden feladatot állva kell végrehajtani, egy jógaszőnyeg bőven elegendő ahhoz, hogy kényelmesen elférj az edzés közben. A torna rendkívül változatos, ezáltal cseppet sem válik unalmassá.

 

Az erősítés önmagában sajnos nem elegendő, ugyanis ha vastag zsírréteg fedi az izomzatot, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a mélyen fekvő izomrostok mennyire vannak kidolgozva, mert nem válnak láthatóvá. Mindenképpen le kell dolgozni a felesleget, s a kemény kardió- vagy HIIT-tornák mellé szükséges beépíteni a feszesítő gyakorlatsorokat.

Habár az egész test esetén igaz, a has területénél még inkább érvényesül, hogy a táplálkozás átgondolása a nulladik lépés, ami nélkülözhetetlen az átalakuláshoz. Rostban, tápanyagokban és fehérjében gazdag étrendet kell felépíteni, lehetőleg mellőzve a cukrot és a felesleges szénhidrátokat. Amennyiben a napi menü tudatosan épül fel, egyik oldalról már meg van támogatva az emésztés, amire a hasizmokat stimuláló torna még egy lapáttal rátesz. Ez azért is jó és fontos, mert kiegyensúlyozott anyagcsere és emésztés hiányában a fogyás és az alakformálás sokszor sikertelenné válik.

A látványos átalakuláshoz azonban rendszerességre és kitartásra van szükség. Egy tízperces gyakorlatsorral, mégha unásig ismételgeti is az ember, nem lehet ledolgozni a kidülledő, hurkás pocakot. A feszes, lapos has érdekében akár mindennap, de legalább minden második nap érdemes beiktatni a megfelelő edzést, és a teljes testet megdolgoztató, dinamikus mozgás semmaradhat ki a repertoárból.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés