A hasizom területét célozza meg ez a rövidke edzés, amely feszesítő és erősítő gyakorlatokat kombinál. A pilates rendkívül hatékony, csak kellő kitartásra és fókuszált feladatvégzésre van szükség a látványos eredményhez!

hirdetés

A lapos has sokak számára abszolút elérhetetlen vágyálomnak tűnik, azonban a megfelelő módszerekkel látványosan formálható a kényes terület. Tény, hogy a genetika durván bele tud szólni a folyamatba, hiszen a has alapformája és alakja öröklődik, viszont a párnás, puha felület minden esetben életmódbeli szokások következménye.

Míg egyeseknek kevés edzéssel és az étrend minimális megreformálásával szinte homorú lesz a hasfaluk, másoknak valamivel több energiabefektetésre van szükségük a szálkásításhoz, viszont még így is kicsit domború marad a felület. Ennek ellenére bizonyos határokon belül mindenki feszesítheti és tónusozhatja a hasizmokat, így legyen szó bármilyen alkati adottságról, mindenképpen érdemes belevágni a rendszeres alakformáló edzésbe. A kitartás tényleg meghálálja önmagát!

Feszesítő edzés, amitől megerősödik a hasizom

A pilates mozdulatai kiválóan alkalmasak arra, hogy az egyébként kevés terhelést kapó hasfalat kemény munkára bírják. A köztudatban még mindig az a népszerű információ terjed a pilates tornákról, hogy szuperül segítenek relaxálni és elősegítik a befelé figyelést. A fókuszált feladatvégzés azonban nem csupán stresszlevezetésként működik remekül, az izomzatot is brutálisan átmozgatja.

Ez a gyakorlatsor a pilates nyújtó, illetve erősítő mozdulatait kombinálja. Miközben szépen erősíti a törzs izomzatát, tónusos és szuper feszes hasat formál. Ha kellően kitartó vagy és rendszeresen végigcsinálod ezt a mindössze ötperces feladatsort, karcsúbbá válik majd a sziluetted, a kidülledő, felpuhult pocak látványosan izmosabb alakot ölt.

 

Nagyon fontos a tudatos edzésterv

A rövid edzések esetében fontos tudni, hogy bármilyen kemény gyakorlatsorokról van szó, pár perc alatt nem tesznek csodát. Napi öt perc erősítés nyilvánvalóan nem elegendő ahhoz, hogy a kitüremkedő pocak feszessé és karcsúvá váljon, pláne, ha a kelleténél több zsír fedi az izomköteget.

A has egyébként is nagyon kényes terület. Bár egyénfüggő, hogy kin hogy oszlik el a zsírfelesleg, sokan tapasztalhatják, hogy a rendszertelen étkezés és az ülőmunka következtében a pocak redőzötté, puhává válik. Ahhoz pedig, hogy a kidülledő has ismét feszessé és karcsúvá váljon nem elegendő az izmokat megdolgoztatni, mindenképpen különböző edzéstípusok kombinációjára van szükség.

A fókuszált alakformáló feladatok mellett zsírégető tornát is be kell iktatni a mindennapokba, így az ember egyszerre szabadulhat meg a feleslegtől, valamint azzal egy időben látványosan formálhatja a felpuhult hasfalat.

 

Azt mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy a hasizom erősítésének vannak határai. A genetikával képtelenség felvenni a kesztyűt, ám a megfelelő gyakorlatokkal valóban látványos eredmény érhető el. Persze csak úgy, ha a kitartó és fókuszált munkát egészséges étkezéssel támogatod meg. Sokszor lehet hallani, hogy az vagy, amit megeszel. Bármilyen klisésen hangzik, van benne igazság, ráadásul az elfogyasztott ételek leginkább a has területén hagynak nyomot maguk után.

Célszerű rostban, fehérjében és vitaminokban gazdag étrendet összeállítani. A kiegyensúlyozott emésztés, valamint a tápanyagokban gazdag étkezés abszolút hozzájárul ahhoz, hogy a kidülledő pocak laposabbá és feszesebbé váljon. Ha az étkezésre is odafigyelsz, nagyobb eséllyel számolhatsz le a fránya hurkákkal!

Ez ráadásul egy oda-vissza játék, ugyanis az emésztésnek és a hasizomtornának igencsak sok köze van egymáshoz. Ha a hasizom renyhe és ernyedt, mert gyakorlatilag soha nem bírják munkára, az negatívan befolyásolja az emésztési folyamatokat. Abban az esetben pedig, ha az étkezésre nem kerül kellő hangsúly, jóformán hiábavaló az edzés. A sok-sok szénhidrátban gazdag péksütemény, a cukros édességek garantáltan nyomot hagynak a has területén, így az soha nem lehet olyan feszes, mint egy egészséges, tudatos étrend mellett.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés