Bár a hasizom-erősítő edzés önmagában még nem elég ahhoz, hogy eltűnjenek az úszógumik, hasznossága vitathatatlan, hiszen feszesebbé teszi a hasfalat, az izomfejlesztés pedig pozitív hatást gyakorol az anyagcsere-folyamatokra.

hirdetés

A lapos has eléréséhez összetett haditervet kell készíteni. Bár manapság sokan leragadnak annál a ténynél, hogy nincs helyi zsírégetés, elfeledkeznek arról, hogy a renyhe izomzat sem támogatja a fogyást, tehát a zsírégető kardiózás mellett szükséges lokális erősítő gyakorlatokat is végezni, ha egy adott testterület karcsúsítása, feszesítése a cél.

Hasizom-erősítő edzés otthon: így feszesítsd a has alsó részét

A kiálló pocak eltüntetéséhez elsősorban étrendváltoztatásra, valamint aerob és kardió jellegű gyakorlatokra van szükség, ugyanis ettől moccannak meg a pluszkilók. Ám az izmok fejlesztése nemcsak azok számára fontos, akik kockahasat szeretnének.

Megfelelő diéta és rendszeres sport mellett valóban veszítesz majd a súlyodból, viszont, ha a hasizmok kidolgozatlanok, gyengék maradnak, hiába mutatkozik majd laposabbnak ez a terület, centikben mérve nem sokat változik, ugyanis puha és löttyedt marad.

Általában a has alsó részére rakódik le a legtöbb zsírréteg, ezért itt a felpuhult bőrredőkkel is meggyűlhet a probléma. A lábemelős felülések ezt a részt erősítik és feszesítik, amitől szálkásabbnak mutatkozhat a törzs izomzata.

 

Mivel az izomerősítés az anyagcsere működésére is jó hatással van, sokkal könnyebb lesz megtartanod az elért eredményt. Ez a videó nem tartalmaz kardió típusú gyakorlatokat, csupán az alhasi és törzsi izmok edzését mutatja be, ami mellett fontos a diéta és a rendszeres intenzív mozgás betartása. A lapos has érdekében hanyagold a lisztes, cukros ételeket, és részesítsd előnyben a rostokban, vitaminokban, fehérjékben gazdag táplálkozást. A megfelelő vízfogyasztás szintén támogató fontossággal bír a célod elérésében.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés