Az emberi test aránylag gyorsan regenerálódik fogyás után, azonban cseppet sem mindegy, hogy mekkora mértékű a súlyvesztés. Pár kiló veszteség következtében a bőr könnyedén alkalmazkodik a változáshoz, és bár ilyenkor is előfordulhat némi petyhüdtség, ebben az estben edzéssel és masszázzsal még lehet tenni ellene, vagyis nem jellemző, hogy a jelenség tartósan fennállna. A csinos blogger azonban hetven kilót adott le, ami nemcsak az alakján, de a bőrén éppúgy nyomot hagyott. Bátran vállalja fel az átalakulást, minden részletet megmutat és nem takargatja a valóságot. Motiváló személyiségével rengeteg embert inspirál.

hirdetés

Az életmódváltás a rendszeres edzéseket, valamint az étrend átalakítását egyaránt magában foglalja. A hosszú távú, kitartó munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét, a test teljes átalakulásra képes és megújult külsővel lehet ünnepelni a sikert. Vannak, akik csupán pár kilótól szeretnének megszabadulni, ám előfordul az is, hogy valaki akár több mint ötven kilót szeretne leadni ahhoz, hogy egészségesebb legyen, jobban érezze magát, és elégedetten nézzen a tükörbe.

Kisebb mértékű súlyvesztés esetén a bőr és a test aránylag gyorsan alkalmazkodik a változáshoz, s noha bizonyos esetekben tapasztalható némi petyhüdtség, a hámréteg rugalmasságának köszönhetően hamar feszessé válik a terület. Ez nagyban függ a genetikától, de az életkor szintén befolyásolja a folyamatot. Ha nagyobb fogyásról van szó, akkor kissé más a helyzet.

A bőr átalakulása már a hízásnál kezdődik, hiszen a zsírszövetek növekedésével a hámréteg folyamatosan tágul, nyúlik. Ha gyors ütemben csúsznak fel a kilók, a szövetek megszakadnak és striák jelennek meg a felszínen. Az életmódváltás következtében a kinyúlt bőr nem képes olyan gyorsan regenerálódni és visszahúzódni, mint ahogy a fogyás üteme zajlik.

Ha valaki sokáig élt együtt a pluszkilókkal, különösen lassúnak tűnhet a feszesedés üteme. Hetven kiló leadása után sebészi beavatkozás nélkül a test aligha nyeri vissza eredeti formáját, a megnyúlt területek a sportos életmód ellenére is petyhüdtek maradnak.

A csinos blogger bátran mutatja meg testét a fogyás után

A gyönyörű blogger fotókon dokumentálja fogyását, hetven kilótól szabadult meg az elmúlt pár évben. Ahogy írja, az életmódváltásra irányuló elhatározását nem a negatív énképe motiválta, sokkal inkább az egészségtudatosság. Nem amiatt kezdett bele a fogyókúrába, mert csúnyának látta magát a tükörben, szimplán szerette volna jobban érezni magát a bőrében, leginkább az életminőségének javítása foglalkoztatta. Nem akart korlátokat, különféle betegségeket, amelyek a túlsúly miatt alakulhatnak ki.

A kitartás kulcsa részben éppen ez, amiről a blogger is ír. Nem minden esetben motiváló a külső megjelenéssel kapcsolatos elégedetlenség, hiszen az önelfogadás gyakorlásával idővel leküzdhető. Az egészség és jó közérzet iránti küzdelem talán biztosabb talaj a sikerhez és a tervezett mértékű fogyás eléréséhez.

A bőre nyilvánvalóan nem tudta felvenni a fogyásának ritmusát, az átalakulás következtében megereszkedett, kinyúlt. A gyönyörű, motiváló blogger ezt cseppet sem szégyelli, sőt, úgy érzi, nem zavarja vagy korlátozza őt a mindennapi tevékenységeiben. Úgy gondolja, egy erős test különböző formákat ölthet. Nem feltétlenül csak a tónusos izomzat árulkodik hatalmas befektetett energiáról. Éppen ezért nem takargatja a súlyvesztés miatt megereszkedett részeket, mindent megmutat követőinek, hogy ne keltsen illúziókat.

Őszintesége elképesztően inspiráló. A legtöbben kapásból arra gondolnak, hogy egy ekkora fogyás után csak és kizárólag sebészi úton lehet eltávolítani a felgyülemlett, felesleges bőrt. Ez valóban így van, azonban a blogger elmondása szerint sokkal rosszabbra számított. Igyekszik szűkebb, rugalmasabb ruhafazonokkal, magas derekú bugyival és más alternatívákkal elrejteni a petyhüdt területeket, nem szeretne kés alá feküdni. Ennek ellenére megmutatja a valóságot: a feszülős cuccokban ugyan nem látszik, hogy itt-ott nem teljesen feszes, ám ruha nélkül egészen másként fest. Ő mégis imádja a látványt, mert ezek az apró részletek arra emlékeztetik, hogy hatalmas eredményt ért el.

Posztjai rendkívül edukatívak, sokat segíthetnek azoknak, akik még az életmódváltás előtt állnak, de azoknak is, akik már javában a folyamat közepén tartanak, vagy épp hasonló eredményt értek el. Rengeteg üzenetet kap azzal kapcsolatban, hogy mit kezd majd a bőrfelesleggel. Felhívja a figyelmet arra, hogy ekkora súlyveszteség esetén nincs az a mennyiségű külsőleg bevitt kollagén, vagy éppen csodakence, ami feszessé varázsolja a bőrt.

A blogger szerint mindenkiél másként csapódik le az átalakulás, eltérő, hogy valakit mennyire zavar a fogyás után megmaradt bőrfelesleg. Mivel nem tűzött ki maga elé elérhetetlen ideált, és nem hasonlítja magát olyan fitt nőkhöz, akik sohasem küzdöttek súlyproblémákkal, az ő önbizalmára nem vet árnyékot ez a jelenség.

Amikor belevágott, eleve számított arra, hogy egy ilyen mértékű súlyvesztés nyomot hagy majd a testén, ezért fokozatosan felkészült lelkileg a változásra. Nem szeretne kés alá feküdni, ám vannak olyanok, akik akkor néznek boldogan a tükörbe, ha minden nyoma eltűnik a súlyvesztésnek, és ezzel sincs semmi gond, hiszen minden ember másként éli meg az átalakulás folyamatát.

Csak és kizárólag mellműtétet tervez a blogger, noha ezt sem a fogyás miatt. Cseppet sem zavarja, hogy az egykor viselt nagy kosaras melltartók a kukában végezték, elégedett alakjával. Praktikus oka van annak, hogy erre rászánja magát, mégpedig az, hogy a megereszkedett mellszövet akadályozza a futásban, s talán kényelmesebb lenne az edzés egy kisebb korrekció után.

Kiemelt kép: fodgaengeren/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés