A popsi területe szinte minden nő számára kritikus terület, ez az otthoni edzés pedig segíthet látványosan tónusozni és formálni az izomzatot. Csak 8 percet vesz igénybe.

hirdetés

A fenék területe a legtöbb nő számára kritikus területnek számít. A formás, kerekded és szépen kidolgozott izomzat nagyban hozzájárul a nőiesség hangsúlyozásához. Némileg a genetikán is múlik, hogy kit milyen alakkal áld meg a sors, ám bizonyos keretek között az adottságok abszolút alakíthatók. A fenékizomzat erősítése, a feszesítés és tónusozás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy formássá, nőiessé váljon a sziluett.

A popsiedzés kifejezetten a fenék izomzatára koncentrál, a gyakorlatok célja az eltunyult izmok megerősítése, illetve a kontúrok feszesítése. Sokan azt gondolják, hogy a látványos eredmény eléréséhez feltétlenül edzőtermi gépekre és nagy súlyokra van szükség, ám ez nem teljesen igaz. A kitartó, kemény munka minden esetben nyomot hagy az alakon, a megfelelő technikával és feladatokkal remekül formálható a megcélzott terület. Csak egy szabad falfelület kell, és már indulhat is a torna!

 

A rendszeres popsiedzés meghozza eredményét

Bár tény, hogy a genetikailag örökölt alkati adottságok nagyban meghatározzák a testarányainkat, feszesítéssel és erősítéssel a kontúrok bizonyos határig jól formálhatók. A popsi igencsak kényes terület, a mozgásszegény életmód és az ülőmunka szinte rögtön nyomot hagy rajta. Mivel a nőies megjelenés részben a formás alakon is múlik, mindenképpen célszerű időt szánni a különböző testtájékok formálására.

Az idő múlásával a bőr mindenhol megereszkedik, a kötőszövetek egyre csak gyengülnek, a korosodás pedig a feneket sem kíméli. Még időben érdemes ráállni a különböző területek feszesítésére és átdolgozására, hogy megelőzd a fokozott tónusvesztést. A megfelelő étrenddel kombinált rendszeres edzés késleltetheti, sőt, csökkentheti a megereszkedés mértékét, célzott gyakorlatokkal pedig tovább megőrizhető a popsi tömörsége és feszes kontúrja. Ha elsősorban a zsírvesztés a cél, akkor nem árt dinamikus mozgásformákat végezni, melyek elősegítik a kalóriadeficitet, ám az erősítő gyakorlatokra éppúgy érdemes időt szánni.

Nagyobb fogyás esetén szintén nélkülözhetetlen a fenékformáló edzés beiktatása a mindennapokba. A súlyvesztés sokkal gyorsabban zajlik, mint ahogy a test reagálni tud a változásokra. Éppen ezért a bőr durván megereszkedik, az izomzat pedig renyhévé, tónustalanná válhat. Amikor valaki fogyókúrázik, tapasztalhatja azt a jelenséget, hogy „odalesz feneke”. Ez éppen azért alakul így, mert a zsírréteg gyakran tapad meg ezen a tájékon, a zsírégetés következtében pedig laposabb lesz ez a terület. Ahhoz, hogy valaki fogyás mellett is meg tudja őrizni a nőies formáit, mindenképpen egy-egy testájékra fókuszáló alakformáló edzésre van szükség.

 

Azt fontos tisztázni, hogy egy nyolcperces edzés önmagában nem eredményez bikinialakot. Ahhoz, hogy a teljes sziluett nőiesedjen, minden területre fókuszálni kell, valamint célszerű zsírégető tornákkal kombinálni az egy-egy testrészt megdolgoztató gyakorlatsorokat. Ha vastag zsírréteg fedi az izomzatot, az alakformáló edzés önmagában nem hoz látványos változást, az izomzat ugyan erősödni fog, de a zsírréteg nem apad le teljesen. A fenék párnáit persze nem kell teljesen legyalulni, zsírégető testmozgás mellett azonban a popsiedzés keményebb, kerekebb idomomokat eredményez.

Az átalakulás és a formás popsi kulcsa egyértelműen a kitartásban rejlik. Minden tornát rendszeresen kell csinálni, a különböző területre koncentráló mozgássorok kombinációja azonban tényleg látványos eredménnyel szolgál, akár otthoni edzés formájában is.

Ahhoz, hogy szépen szálkásodjon az alak, mindenképpen tanácsos az étrendet is átalakítani, több rostot, vitamint és fehérjét tenni az asztalra. Bátran lehet kísérletezni a különböző smoothie-receptekkel, amelyek remek kiegészítői az otthoni edzésnek.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés