Sajnos a fenék területe igen kritikus pont, hiszen rögtön meglátszódik a formáján, ha valaki egyáltalán nem használja a farizmokat. Ülő munkát végzőknél a hátsó fertály izmainak megereszkedése és a fenék formátlanná válásának veszélye még nagyobb, de mindenkinél előfordulhat.

hirdetés

A fenék nagyon hálás testrész

Jó hír, hogy a fenék izmai viszonylag rövid időn belül megedzhetők, bár a rendszeres erősítés azért itt sem árt, ha szép kerek és feszes hátsót akarsz. A következő videóban kezdőknek és haladóknak szóló gyakorlatokat láthatsz, amik főként lábemelésekből állnak. Azt nem mondjuk, hogy nem fogsz elfáradni, bizony a videó készítőjén is látszik, hogy nagyon dolgoztak azok a farizmok.

Ugyanakkor ne add fel, csináld végig, lehetőség szerint hetente többször is. Minél gyakrabban végzed a feladatokat, annál könnyebben csinálod majd egy idő után, és az eredmény sem marad el. Minden gyakorlat 30 másodpercig tart egyik, illetve másik oldalra is. Az edző 5 másodperc szünetet tart közöttük, de nyugodtan lehet az 10-15 is, ha neked úgy kényelmesebb.

A tornát a farizmok alapos összeszorításával fejezi be, ami köztudottam nagyon hatásos izomerősítésre és popsiformálásra. Másra nincs is szükséged, mint egy matracra, de szőnyeg is megteszi, és már indulhat is a fenéklifting.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés