Ezek a lábformáló pilatesgyakorlatok látványosan feszesítik a lötyögő combokat, karcsúsítják és szépen tónusozzák az alsó végtagokat. A pilates tényleg csodát tesz az alakkal!

hirdetés

Noha a bikiniszezon és az ultramini szoknyák időszaka rohamosan közeleg, még mindig nem késő igent mondani az életmódváltásra. A megfelelő edzések segítségével gyors változást lehet elérni, persze csak akkor, ha az étrend is a célokhoz igazodik. A zsírégető tornák mellett alakformáló gyakorlatokra is szükség van, ezek segíthetnek feszesíteni, erősíteni egy-egy területet.

Ez a lábformáló pilates-gyakorlatsor kifejezetten a lötyögő combok és a laza kontúrok tónusozására lett összeállítva. Az edzés maga fél órát vesz igénybe, nem kell hozzá semmiféle segédeszköz vagy kifejezetten nagy tér. Az otthon kényelmében elvégezhető, ennek köszönhetően könnyedén beillesztheted a zsúfolt hétköznapokba.

Alaposan átmozgat, miközben cseppet sem unalmas. A feladatok változatosak, nincs ismétlés, a félórás mozgás ráadásul a bemelegítést és a levezetést is tartalmazza. A pilatesmozdulatokat tartalmazó torna úgy lett felépítve, hogy mindkét oldalt megdolgoztassa, és a lehető legtöbb izomcsoportot munkára bírja. Nincsenek benne ugrálós részek, az egész gyakorlatsort állva kell végigcsinálni.

Lábformáló gyakorlatok kiegészítő edzésként

Amikor szóba kerül a pilates, a legtöbb nőnek a relaxálás és az énidő ugrik be elsőként. Tény, hogy a precíz feladatvégzés és a légzés kiegyensúlyozása abszolút elősegíti a befelé fordulást, ám a tornagyakorlatok az alakformálásban is jeleskednek. A stresszoldó hatás mellett a pilatesalapú edzések hatékonyan javítják a testkontúrt, ráadásul egy-egy területre fókuszáló gyakorlatsorokat is könnyedén össze lehet állítani a megfelelő mozdulatok segítségével.

Azt mindenképpen fontos szem előtt tartani, hogy bár a pilates hozzájárul a fogyáshoz és a felesleg ledolgozásához, elsődlegesen inkább alakformáló tulajdonsága az, ami érvényesíthető. Éppen ezért célszerű más típusú tornákkal ötvözni ahhoz, hogy az eredmény valóban látványos legyen. Futás, vagy HIIT-edzések mellett kifejezetten jól működik, szépen tónusozza és karcsúsítja a célba vett területet.

A test kényes területei akkor is lötyögőssé válhatnak, amikor csak pár felszaladt kiló leadása a cél. Nagyobb, akár tíz-húsz kilós súlyvesztés esetén a pilatesalapú torna önmagában már nem elegendő a kontúrok helyreállításához, azonban amikor „csak” 4-5 kilótól szabadul meg valaki, abszolút segíthet a lábak tónusossá, feszessé formálásában.

 

A pilates nem véletlenül olyan kedvelt a sportolók és a táncosok körében. Egy-egy sérülés után az edzés kíméletesen szoktatja hozzá az izomzatot és a szervezetet a munkához, alaposan átmozgatja a testet, miközben finoman formálja és feszesíti a plöttyedt területeket. A fókuszált munkavégzés a kulcsa a látványos átalakulásnak, a pilatesmozdulatok ebben igazán profik.

Bár önmagában nem tesz csodát, a megfelelő kardióedzésekkel kombinálva tényleg szálkásabb, feszesebb lábakat eredményez. Az is fontos, hogy rendszeresen végezd a gyakorlatokat, egy-egy alkalomtól aligha lehet látványos változásra számítani.

A feszesítés és a tónusozás mellett a pilatesedzések nyújtják is az izomzatot, ami szintén rendkívül fontos ahhoz, hogy a lötyögő combok karcsúbbá és keskenyebbé váljanak. Nem gond, ha eleinte nem sikerül tökéletesen utánozni a feladatokat, idővel az izomzat és a test alkalmazkodik majd a mozdulatokhoz, érdemes finoman feszegetni a határokat.

A különböző edzésformák kombinálása mellett figyelj a táplálkozásra is, így abszolút formába hozhatod az alakodat a nyári szezonra. Kerüld a durva szénhidrátokat és a finomított cukrot, fogyassz rostos, vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag ételeket!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés