A comb vékonyítása sokak számára nehézkes és macerás folyamat, hiszen gyakran a kontúrvesztés, valamint a zsírpárnák lerakódása egyszerre érinti ezt a területet, ráadásul mindkét esetben másképp kell dolgozni az elvárt eredményért. A kombinált edzésterv elengedhetetlen ahhoz, hogy keskenyebbé váljon ez a testrész. A zsírfelesleg csökkentéséhez mindenképp szükség van intenzív edzésre, ami a teljes testre hat, míg célzott tornával a felpuhult kontúrt feszesítheted. Ez utóbbi centiket faraghat le a combokról azáltal, hogy visszarántja az elmászó, plöttyedt, körvonalakat.

hirdetés

Az mindenki számára egyértelmű, hogy hasazással vagy karedzéssel aligha lehet hatni a hurkás, plöttyedt lábakra, azonban a lábgyakorlatok között is ügyesen kell válogatni, ha a comb vékonyítása a cél. A legtöbb nő számára ez egy kényes terület, amely nehezen tónusozható, ám a feszesebb, vékony lábak nem csak a kifutón és a divatmagazinokban léteznek.

Minden esetben fontos a megfelelő tornamozdulatok bevetése, amelyek célzottan ezt a területet formálják és tónusozzák. Ahhoz, hogy valóban látványos legyen az eredmény, elengedhetetlen a rendszeresség, valamint az alakformáló feladatok mellett kardióedzések beiktatására is szükség van.

 

Ha izomerősítésről van szó, szinte mindenki a súlyzós, edzőtermi gyakorlatokra gondol elsőként, illetve arra, hogy az erősítéstől csak még inkább vastagabbak lesznek a lábak, hiszen izomnövelés történik. Igen, azt is el lehet érni, de nem napi 15 perces tornával, ami fejleszti ugyan az izmokat, de nem olyan mértékben, hogy kidagadjanak, mint a testépítőknél. Az alakformáló erősítés egészen más, nem feltétlenül csak súlyokkal történhet.

A combok esetében különösen feltűnő a gravitáció hatása, a löttyedt, felpuhult kontúrok miatt kevés súlytöbblet mellett is terebélyesebbnek mutatkozhatnak. Renyhe izomzat és rugalmatlan kötőszövet mellett ugyanis nincs, ami összefogja a körvonalakat. Ahogy a zsír csökken, a belső combok lötyögőssé válhatnak, ezért kell bevetni a combok formálására specializált tornákat, melyek tónusozással, szálásítással, feszesítéssel húzzák összébb a kontúrvonalakat. Kitartó munka mellett centiket veszíthetsz így a combok kerületéből.

 

Az alábbi torna csak 15 percet vesz igénybe naponta, azonban kifejezetten hatékony, ha a combok vékonyítás a cél, ugyanis a külső és belső részt egyaránt megdolgoztatja. Izgalmas, változatos és intenzív feladatokat tartalmaz, így garantáltan nem lesz unalmas és hatástalan. Ám kevésbé eredményes, ha nem teremted meg hozzá a feltételeket. Egészséges étkezés és életmód hiányában a napi 15 perc láberősítés valóban szélmalomharcnak bizonyul.

Ha nincs időd intenzív edzéssel kombinálni ezt a gyakorlatsort – akár napokra felosztva -, akkor vizsgáld felül a mindennapi funkcionális mozgásodat, és azon változtass. Lift helyett gyakrabban válaszd a lépcsőzést, amikor megteheted, tömegközlekedés vagy autózás helyett váltott intenzitással gyalogolj vagy kerékpározz. A lényeg, pláne ülőmunka mellett, hogy ne csak a célzott edzés során mozogjanak a lábaid. Ezek csupán kis etapok, de a hatásuk összeadódik, ugyanis javítják a keringést, ami már jó irány annak érdekében, hogy kevésbé rakódjon a zsír erre a területre.

 

Megfelelő gyakorlatokkal sikeres lehet a comb vékonyítása

Noha az alkati adottságok jórészt a genetikán múlnak, aki elégedetlen a genetikai lottón nyert formával, még mindig alakíthat a megjelenésén. A megfelelő táplálkozási szokások kialakítása és a rendszeres mozgás rendkívül sokat számít, a bizonyos határokon belül formálható alak roppant nőiessé és tónusossá válik az átgondolt rutinnak köszönhetően.

A combok nem csupán a fránya narancsbőr miatt okoznak bosszús pillanatokat a nők számára, ez a terület rendkívül nehezen formálható. Legalábbis a közhiedelemben ez az elterjedt hozzáállás, emiatt sokan bele is törődnek, hogy ilyen az alkatuk, a vastag combok ellen nincs mit tenni. A valóság korántsem ennyire egyszerű, megfelelő gyakorlatokkal bizony a vastag, plöttyedt comb is vékonyabb, karcsúbb lehet.

A problémát elsődlegesen a felhalmozódott zsírréteg okozza, és mivel lokális zsírégetés nem létezik, ezért a teljes testre ható kardióedzésekkel kell kezdeni az alakformálást. Akár az ugrálós, intenzív tornák, akár a futás rengeteget segíthet, már önmagukban ezek az edzéstípusok is látványosan formálják a comb területét.

 

Miután beindult a zsírégetés és elkezdtél megszabadulni a feleslegtől és a hurkáktól, érdemes célzottan formálni a kényes területet. Ehhez kellenek a rövid, 15-20 perces feladatsorok, amelyek minden esetben egy-egy testrész tónusozását, átalakítását célozzák meg. A combok vékonyítása esetén a guggolás és a kitörés zseniálisan működik, ezeket a gyakorlatokat pedig remekül lehet cifrázni.

Nagyon fontos, hogy minden esetben pontosan, összpontosítva és koncentráltan végezd el a feladatokat. Másképp egy fabatkát sem ér az erőfeszítés. A renyhe, fellazult kötőszöveteket ezek a tornák hosszú távon garantáltan gatyába rázzák. Idővel tónusos és feszes lesz a comb, amitől sokkal karcsúbbnak tűnnek majd a lábak.

Az étrendet szintén érdemes az életmódváltásnak megfelelően újragondolni. Nagyon figyelj a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, a rostok és a fehérje arányaira. Az edzés önmagában csak félsiker, a combok átformálásához éppen annyira fontos az egészséges étkezés, mint amikor a kiálló pocakját szeretné valaki lapossá varázsolni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés